Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

HBL: Kymmenien vietnamilaisten epäillään joutuneen kiskonnan uhreiksi Närpiössä

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Pohjanmaan poliisi kertoo Hufvudstadsbladetille, että tähän mennessä vain neljä epäiltyjen rikosten uhreista on suostunut puhumaan poliisille. Kuvituskuva.

Kymmenien vietnamilaisten epäillään joutuneen kiskonnan uhreiksi Närpiössä Pohjanmaalla. Asiasta kertoneen Hufvudstadsbladetin mukaan epäiltyinä on paikallinen vietnamilainen pariskunta ja kaksi paikallista kasvihuoneyrittäjää.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

HBL:n tietojen mukaan tutkinta koskee vietnamilaisen työvoiman pitkäkestoista ja järjestelmällistä tuontia muun muassa joihinkin närpiöläisiin kasvihuoneyrityksiin. Välittäjän epäillään ottaneen 10  000-20  000 euroa henkilöä kohden maanmiestensä tuomisesta Suomeen.

Pohjanmaan poliisi kertoo Hufvudstadsbladetille, että tähän mennessä vain neljä epäiltyjen rikosten uhreista on suostunut puhumaan poliisille.

-  Meillä on tällä hetkellä neljä uhria, jotka ovat suostuneet keskustelemaan poliisin kanssa. Epäilemme, että kyse on ollut kymmenistä ihmisistä muutaman vuoden ajan, mutta toistaiseksi kukaan heistä ei ole halunnut sanoa mitään, sanoo Helsingin poliisilaitoksen ihmiskaupparyhmää johtava rikoskomisario Pekka Hätönen Hufvudstadsbladetille.

Alkuviikolla otettiin kiinni useita henkilöitä

Yle kertoi perjantaina Närpiössä ja Vaasassa meneilllään olevasta suuresta talousrikostutkinnasta, joka liittyy maahantuloon ja työvoiman hyväksikäyttöepäilyihin.

Helsingin poliisilaitos teki etsintöjä yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen ja keskusrikospoliisin kanssa alkuviikosta. Niiden yhteydessä on otettu kiinni useita henkilöitä Närpiössä ja Vaasassa. Pidätetyistä kaksi vangittiin perjantaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Pohjanmaan poliisilaitos pyysi viime vuoden puolella yhteistyötä ja tutkinta-apua rikosepäilyjen selvittämiseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE