Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Heinäluoma kiittelee kyberrahoja ja panostuksia rajaturvallisuuteen – ”Koskettaa koko Suomea”

Jukka-Pekka Flander

Hallitus on tänään julkaissut lisätalousarvioesityksensä, jossa kyberturvallisuusuhkiin varautumisen parantamiseksi ehdotetaan yhteensä noin 38 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma kiittelee pakettia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Lisätalousarvioesitys mahdollistaa Suomen turvallisuuden parantamisen. Nykyaikana kyberturvallisuudesta on tullut yhä keskeisempi osa yhteiskunnan toimivuutta. Siksi onkin hienoa että määrärahalisäyksen ehdotukset kohdistuvat usealle hallinnonalalle ja lukuisille eri virastoille. Kyberturvallisuus koskettaa koko Suomea, ja tämä on nyt huomioitu, Heinäluoma sanoo tiedotteessa.

Kyberturvallisuuden lisäksi myös rajaturvallisuuteen panostetaan. Hallitus esittää 20 miljoonan euron määrärahaa Rajavartiolaitoksen valvontakyvyn, liikkuvuuden, suojautumisen ja toimintavarmuuden parantamiseen. Heinäluoman mukaan lisätalousarviolla voidaan parantaa rajaturvallisuuden työkaluja ja osaamista entisestään.

”Hallitus ja eduskunta ovat tehneet tällä viikolla merkittäviä päätöksiä Suomen ja suomalaisten turvallisuuden parantamiseksi. Lisätalousarvio tukee näitä päätöksiä ja vahvistaa turvallisuuttamme edelleen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE