Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Heinäluoma toivoo komissiolta kunnianhimoa rahanpesun torjumiseksi – satojen miljardien ongelma

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) toivoo Euroopan komissiolta kunnianhimoisia toimia rahanpesun suitsimiseksi komissaari Valdis Dombrovskisille lähetetyssä kirjeessä.

Demokraatti.fi

Heinäluoma korostaa perjantaina lähetetyssä kirjeessään, että EU-tason sääntelyssä on vakavia puutteita. Heinäluoma korostaa tarvetta tehostaa Euroopan tason valvontaa ja jäsenmaiden välistä tietojen vaihtoa. Lisäksi on tarpeen arvioida ja mahdollisesti muuttaa muiden keskeisten toimijoiden kuten tilintarkastus- ja kirjanpitoyritysten sääntelyä.

Rahanpesu on satojen miljardien eurojen suuruinen ongelma, joka on läheisesti kytköksissä rikolliseen toimintaan kuten veronkiertoon, huume- ja ihmiskauppaan sekä terrorismin rahoittamiseen. Kansallista liikkumavaraa on paljon, joten rahanpesijät käyttävät hyväkseen maita, joissa valvonta on puutteellista.

Euroopan komissiolta odotetaan uutta rahanpesunvastaista toimintasuunnitelmaa maaliskuun lopulla.

Ursula von der Leyenin johtama komissio on luvannut arvioida olemassa olevaa lainsäädäntöä ja lisätä EU-tason valvontaa rahanpesun torjumiseksi. Kroatia on luvannut ottaa asian valtiovarainministerien neuvoston Ecofinin asialistalle vielä kevään aikana. Näistä lupauksesta on pidettävä kiinni, sillä rahanpesu syö tavallisten ja rehellisten eurooppalaisten voimavaroja, toteaa Heinäluoma.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE