Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Heinäluoma vaatii elpymispakettiin olennaisia muutoksia – mukaan vaatimus oikeusvaltioperiaatteesta

Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma (sd.) vaatii Eurooppa-neuvoston viikonlopun kokouksessa käsiteltävään elpymispakettiin olennaisia muutoksia. Hän pitää kuitenkin EU:n yhteisiä toimia koronaviruksen talousvaikutusten lievittämisessä Suomen kannalta olennaisina.

Demokraatti.fi/STT

”On myös Suomen etu, että koko Eurooppa elpyy, sillä Suomen viennistä 60 prosenttia suuntautuu EU-maihin. Koronaviruksen talousvaikutusten lieventämiseksi onkin kansallisten elvytystoimien lisäksi käytettävä myös EU:n yhteisiä toimia. Ehdotettuun tukipakettiin on kuitenkin Suomen näkökulmasta tultava olennaisia muutoksia, kuten lainan suurempi osuus, jotta se olisi hyväksyttävissä, Heinäluoma sanoo tiedotteessaan.

Heinäluoma painottaa, että oikeusvaltioperiaatteen kunnioittaminen on unionin keskeisiä periaatteita ja on tärkeää, että myös oikeusvaltioperiaate otetaan huomioon elvytystoimien rahoituksessa.

”Kun jaetaan satojen miljardien eurojen edestä elvytystukea, on aivan keskeistä, että voidaan luottaa siihen, että rahat päätyvät tukea tarvitseville, eikä korruptioon tai väärinkäytöksiin. Siksi rahoituksen jaosta päätettäessä tulee olla mukana vaatimus oikeusvaltioperiaatteen kunnioittamisesta.”

Eurooppa-johtajat kokoontuvat 17.-18.7. päättämään laajasta Eurooppaa koskevasta elvytyspaketista. Suomea Eurooppa-neuvoston ylimääräisessä kokouksessa Brysselissä edustaa pääministeri Sanna Marin.

Neuvottelujen pohjana on Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin ehdotus elpymiskokonaisuudeksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE