Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Heinäluoma vastaamaan rahanpesun ja terrorismin torjunnan uudistamisesta

Eero Heinäluoma on SDP:n europarlamentaarikko.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) on nimitetty Euroopan parlamentin neuvottelijaksi rahanpesun ja terrorismin torjuntaan keskittyvässä kokonaisuudessa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Komissio esitti heinäkuussa 2021 rahanpesun torjunnan paketissaan laajoja toimenpiteitä, joilla unionin alueella uudistetaan rahanpesun torjuntaa. Heinäluoman vastuulle tulee parlamentin kannan muodostaminen uudeksi asetukseksi rahoitusjärjestelmän käytön estämisestä rahanpesuun tai terrorismin rahoitukseen ja olemassa olevan direktiivin päivittäminen.

– Rahanpesuun linkittyy vuosittain jopa 160 miljardia euroa, eli noin prosentti unionin vuotuisesta bruttokansantuotteesta. Selkeästi yhdenmukaistettu yhtenäinen säännöstö auttaa meitä luopumaan nykyisestä hajanaisesta sääntely-ympäristöstä ja tilkitsemään porsaanreiät, joita rikolliset käyttävät, Heinäluoma korostaa tiedotteessa.

Säännöstö yhdenmukaistaa rahanpesun ja terrorismin torjunnan säännöt kaikkialla EU:ssa, mukaan lukien esimerkiksi yksityiskohtaisemmat säännöt asianmukaisesta huolellisuudesta (due diligence), edunsaajaomistuksesta sekä valtuuksista ja rahanpesun selvittelykeskuksista.

– Tulevina viikkoina ja kuukausina kuuntelen tarkasti sidosryhmien kommentteja tästä lainsäädäntöehdotuksesta. Yhdessä kollegoitteni, erityisesti parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan jäsenten kanssa aion laatia lähikuukausina mietintöluonnoksen, jonka tarkoituksena on parantaa tätä tärkeää lainsäädäntöehdotusta, Heinäluoma jatkaa.

– Korruptioon, aseisiin ja ihmiskauppaan liittyvään rahanpesuun, huumekauppaan, veropetoksiin ja petoksiin, terrorismin rahoitukseen ja muuhun laittomaan toimintaan, joka vaikuttaa EU: n kansalaisiin heidän jokapäiväisessä elämässään, on puututtava. Taistelu rahanpesun torjumiseksi on keskeistä taloudellisen vakauden ja turvallisuuden takaamiseksi Euroopassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE