Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Heinäluomalta tiukka viesti Vapaavuorelle: ”Kyllä pormestarinkin on kunnioitettava enemmistön tahtoa”

Jukka-Pekka Flander
Eveliina Heinäluoma.

Helsingin Sanomat kertoo, että Helsingissä kaupungin koulujen lisärahoitus jumittaa pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) toiminnan takia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lehden mukaan Vapaavuoren odotetaan linjaavan lisärahoituksesta, kun asiaa on käsitelty kaupungin johtoryhmässä osavuosikatsauksen yhteydessä ensi tiistaina.

– Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ovat esittäneet kaupunginhallitukselle lisämäärärahojen myöntämistä. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan lautakunta esitti jo kuukausi sitten 17,5 miljoonan euron koronakorvausta, mutta asia odottaa nyt pormestari Vapaavuoren toimia. Myös kulttuurin ja vapaa-ajan lautakunta on esittänyt 3,5 miljoonan euron lisärahoitusta koronasta aiheutuvien haittojen vähentämiseen, sanoo SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma tiedotteessaan.

Heinäluoman mukaan SDP:n ryhmä odottaa, että toimialojen lisämäärärahatarpeet käsitellään mahdollisimman nopeasti.

– Pormestari on istunut asian päällä jo kuukauden. Miksi määrärahatarvetta ei ole otettu nopealla aikataululla käsittelyyn, varsinkin kun tiedetään, että koulut tarvitsevat tiedon lisärahasta hyvissä ajoin ennen kesätaukoa? SDP:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma kysyy tiedotteessaan.

Hän kirjoittaa, että puolueet sopivat syksyn budjettineuvotteluissa, että poikkeuksellisesta koronavuodesta johtuen toimialoilla on mahdollista esittää vuoden aikana lisämäärärahatarpeita.

– Vapaavuori kuitenkin odottaa asian käsittelyä kaupungin johtoryhmän osavuosikatsauksen jälkeen. Päätökset lautakuntien esittämistä lisärahoituksesta varmistuvat vasta, kun kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto hyväksyvät ne.

– Viivyttely asian kanssa voi pahimmillaan johtaa siihen, että koulut joutuvat aloittamaan syksyn liian vähillä resursseilla. Haluaako kokoomus laittaa tarkoituksella helsinkiläiset koulut ahtaalle, vaikka kaupungin päättäjien enemmistö on päättänyt lisärahan myöntämisestä? Kyllä pormestarinkin on kunnioitettava enemmistön tahtoa, Heinäluoma painottaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE