Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Helsingin pamauksesta on nyt saatu selvä todiste – ”Signaali klo 23:46:03”

Istock

Viime lauantaina Helsingissä kuulunut arvoituksellinen pamaus näkyi Helsingin yliopiston seismologian laitoksen mittauksissa. Äänen syy on kuitenkin edelleen arvoitus.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Seismologi Tommi Vuorisen mukaan pamaus vaikuttaa näkyvän seismisissä mittauksissa, jotka ovat käynnissä Helsingin Kumpulan kaupunginosassa osana Seismic Risk -tutkimushanketta.

– Keräsin laitteista tänään aineistoa, joissa näyttäisi näkyvän tuo mysteeripamaus. Tarkemmin, niissä näkyy signaali klo 23:46:03, kirjoitti Vuorinen Twitterissä myöhään tiistai-iltana.

–  Todennäköisimmin kyseessä on jokin ilmassa tapahtunut räjähdys tai pamaus, mahdollisesti yliäänipamaus, mutta varmuutta sen lähteestä ei vielä ole, arvioi Vuorinen Ylen haastattelussa.

Helsingin yliopiston seismologit ja tähtitieteellinen yhdistys Ursa ovat ryhtyneet yhdessä selvittämään, mistä pamaus voisi johtua. Vuorisen mukaan mittauslaitteiden havaitsema signaali on pieni. Seuraavaksi selvitetään ainakin sitä, näkyisikö samaa ilmiötä muilta mittausasemilta.

Pamaus kuului lauantaina ennen puoltayötä monessa eri kaupunginosassa Helsingissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE