Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Helsingin Vihreiden puheenjohtaja ei kommentoi Sinnemäen virkarikosepäilyä

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Helsingin vihreiden puheenjohtaja Outi Lindqvist ei kommentoi pormestariehdokas Anni Sinnemäen (vihr., kuvassa) virkarikosepäilyä. Lindqvist kertoo STT:lle tekstiviestillä asian olevan poliisin tutkinnassa ja Sinnemäellä olevan hänen täysi tukensa Helsingin pormestariksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vihreiden pormestariehdokas Sinnemäki kommentoi asiaa myöhään perjantai-iltana Facebookissa ja kiisti syyllistyneensä rikokseen.

–  En ole osallistunut alueen poikkeamispäätösten valmisteluun eivätkä ne ole poliittisessa käsittelyssä muuttuneet. En siis ole vaikuttanut asian lopputulokseen, Sinnemäki kirjoittaa.

Virkarikostutkinta liittyy viiden vuoden takaiseen kiistaan Helsingin Meilahden huvila-alueen asemakaavan poikkeamisluvista. Eripuran kohteena on poikkeamispäätöksen nojalla alueelle rakennettu näyttelijä Pihla Viitalan ja tämän siskon paritalo.

Sinnemäki on Viitalan ja hänen vanhempiensa tuttava. Sinnemäki kirjoittaa asian nousseen poliisin käsittelyyn meilahtelaisten naapurien toimesta.

–  Valituksissa ja tutkinnassa on haluttu ja halutaan selvittää se, olenko vaikuttanut poikkeamispäätöksen sisältöön ja olenko ollut prosessin vaiheissa esteellinen, Sinnemäki kirjoittaa Facebookissa.

Sinnemäkeen kohdistuvasta rikosepäilystä kertoi ensin Yle, jolle Sinnemäki kertoo informoineensa Helsingin vihreitä esitutkinnasta ennen kuin hänet asetettiin ehdokkaaksi.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Silén Helsingin poliisilaitokselta kertoo Ylelle, että tapauksesta aloitettiin esitutkinta viime vuoden puolella. Esitutkinnasta ei ole aiemmin kerrottu julkisuudessa, vaikka muutoin Meilahden asemakaavakiista onkin ollut mediassa esillä, Yle kirjoittaa.

Uutista täydenetty kauttaaltaan. 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE