Politiikka

Henriksson Soinille: ”Ymmärrättekö, että teidän uskottavuutenne ei ole sama?”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMA
Anna-Maja Henriksson.
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMA
Anna-Maja Henriksson.
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMA
Anna-Maja Henriksson.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson käytti ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron eduskunnan keskustellessa pääministerin tiedonannosta hallitus.

Hän totesi, hallituskriisistä, että pääministeri on kieltänyt, että kyseessä olisi ollut etukäteen sovittu käsikirjoitus.

– Saattaa olla niinkin, mutta täysin vailla mielenkiintoa ei ole se, kuka tiesi mitä ja milloin? Uskottavuuden vuoksi on tärkeää, että hallituksen keskeiset ministerit rehellisesti kertovat miten asiat olivat.

Henriksson kritisoi voimakkaasti Timo Soinin toimintaa.

– Olemme ainakin nähneet, että ulkoministeri ei seiso omien sanojensa takana. Hän käänsi takin niin, että napit lentelivät! Blogissaan hän kielsi määrätietoisesti – voimakkain raamatullisin kielikuvin – ettei hän koskaan lähtisi omasta puolueestaan!

– Kymmenen päivää myöhemmin hän teki juuri tämän. Mitä tämä kertoo uskottavuudesta? Minkä kuvan tämä antaa politiikasta? RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä haluavat tietää totuuden. Pääministeri Sipilä, milloin tulitte tietämään Soinin B-suunnitelmasta? Henriksson vaati.

Hän osoitti tämän jälkeen sanansa suoraan ulkoministeri Timo Soinille.

– Ymmärrättekö, että teidän uskottavuutenne ei ole nyt sama kuin viikko sitten? Olette syöneet omat sananne. Miten ajattelette suomalaisten voivan luottaa sanoihinne tämän jälkeen. Suomi on oikeusvaltio, ja pitäisi olla niin, että totuus ja rehellisyys maan perii.

– Historia valossa viime tiistain tapahtumat tullaan ehkä näkemään mestarillisena poliittisena manööverinä, mutta valitettavasti myös manööverinä, jossa oma henkilökohtainen kunnianhimo menee kaiken muun edelle ja jossa ollaan valmis uhraamaan totuus oman tavoitteen saavuttamiseksi.

– Kun tarkastelemme asioiden kulkua demokratian näkökulmasta, niin tämä ei todellakaan ollut paras mahdollinen tulos demokratian kannalta, Henriksson totesi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat