Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Hindujen Ram-jumalan synnyinpaikan kohtalon pelätään sytyttävän mellakoita – Intian poliisi pidätti satoja varmuuden vuoksi

Intiassa poliisi on pidättänyt ainakin 500 ihmistä, koska uskoo viikon kuluttua luvassa olevan päätöksen maan pohjoisosassa sijaitsevan uskonnollisen paikan hallinnasta aiheuttavan laajoja mellakoita Ayodhyan kaupungissa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kaupunkiin on jo nyt lähetetty tuhansittain puolisotilaallisia joukkoja ja poliiseja. Viranomaiset varoittivat myös, että pääsyä internetiin saatetaan ensi viikolla rajoittaa kaupungissa.

Hindujen mukaan paikka on heidän Ram-jumalansa syntymäpaikka ja he haluavat rakentaa sinne pyhäkön. Paikalla 1600-luvulta saakka sijainnut moskeija hajotettiin vuoden 1992 laajoissa uskonnollisissa mellakoissa, joissa kuoli ainakin 2 000 ihmistä.

– Poliisin tärkein viesti on, että pidämme järjestystä yllä hinnalla millä hyvänsä, sanoi Uttar Pradeshin osavaltion poliisipäällikkö O.P. Singh lehtihaastattelussa.

Pääministeri Narendra Modin hindunationalistinen BJP-puolue pitää yleensä kokouksiaan juuri Ayodhyassa.

Oikeus päätti vuonna 2010, että paikan maat puolitetaan hindujen ja muslimien välillä. Päätöksestä valitettiin kuitenkin korkeimpaan oikeuteen, joka on tähän saakka toistuvasti siirtänyt päätöstä.

Intian 1,3 miljardin väestöstä noin 80 prosenttia on hinduja. Muslimeja on noin 200 miljoonaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE