Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Hoitajaliitot kertovat huomenna poliittisista työtaistelutoimistaan

LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super kertovat huomenna tiistaina poliittisista työtaistelutoimistaan.

Demokraatti

Demokraatti

Tehyn valtuusto antoi yksimielisesti järjestön hallitukselle valtuudet valmistella ja puheenjohtajistolle valtuudet päättää poliittisista tukitoimista liittyen hallitusohjelman kirjauksiin, jotka uhkaavat tehyläisten oikeuksia ja asemaa.

Tiedotteen mukaan Tehyn valtuuston selkeä näkemys oli, että vientivetoinen työmarkkinamalli ei voi tulla kirjatuksi lakiin. Tällainen lakivalmistelu uhkaa vakavasti jäsenten oikeuksia ja sopimusvapautta sekä merkitsee hoitajille ikuista palkkakuoppaa. Lisäksi hallituksen aikeet ovat vastoin Suomea sitovia kansainvälisiä sopimuksia ja EU-oikeutta, Tehyn tiedotteessa kerrotaan.

– Valtuusto katsoi, että poliittisille tukitoimille on selvä tarve. Tilanteet saattavat muuttua nyt kuitenkin nopeasti ja sen vuoksi valtuusto arvioi, että yksityiskohtaisempaan valmisteluun ja päätöksiin tarvitaan tässä ajassa ketteryyttä, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen (kuvassa) sanoo tiedotteessa.

Tehy päättää ja tiedottaa poliittisista työtaistelutoimista huomenna tiistaina.

TIISTAINA saadaan tietoa myös Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin työtaistelutoimista. Liitto kertoo tiedotteessa liittohallituksen antaneen puheenjohtaja Silja Paavolalle valtuudet päättää tulevista työtaistelutoimista koskien hallitusohjelman työelämäheikennyksiä.

Super toteaa tiedotteessa, että hallitusohjelmassa on useita heikennystavoitteita, jotka kohdistuvat voimakkaimmin naisvaltaisille aloille ja julkiselle sektorille. Liiton mukaan toimet heikentävät sopimusvapautta, työelämän houkuttelevuutta sekä työntekijöiden toimeentuloa ja työhyvinvointia.

– Muutenkin kriisissä olevat hoitoala tulisi kärsimään hallituksen suunnitelmista, puheenjohtaja Silja Paavola sanoo tiedotteessa.

Paavola muistuttaa, että hallitusohjelmassa oleva vientivetoinen malli polkisi työntekijöiden oikeuksia, eikä sellaista saa tapahtua Suomen kaltaisessa hyvinvointi- ja oikeusvaltiossa. Koulutetun henkilöstön saatavuutta parannetaan kehittämällä vetovoimatekijöitä, ei polkemalla työntekijöiden oikeuksia, hän linjaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE