Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

HS-gallup: Kokoomus hienoisessa johdossa – keskusta nosti kannatustaan

LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Kokoomus on säilyttänyt asemansa suosituimpana puolueena Helsingin Sanomien tuoreessa mielipidemittauksessa. Sen mukaan kokoomusta äänestäisi nyt 20,8 prosenttia vastaajista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

SDP ja perussuomalaiset ovat uudessa kyselyssä tasoissa 19,3 prosentissa.

Kokoomuksen kannatus on edelliseen kyselyyn verrattuna laskenut puoli prosenttiyksikköä. Perussuomalaisten kannatuksesta on huvennut 0,7 prosenttiyksikköä. SDP on noussut yhden kymmenesosan.

Kannatusalhossa pitkään rämpinyt keskusta oli uudessa kyselyssä kirinyt 1,1 prosenttiyksikköä ja sai nyt 10,7 prosentin kannatuksen.

VIHREÄT pakitti 1,1 prosenttiyksikköä 8,3 prosenttiin. Näin heikkoa kannatusta vihreille ei ole Helsingin Sanomien kyselyissä mitattu sitten vuoden 2015 alun. Kannatus on laskenut alle puoleen ennätysnoteerauksesta vuoden 2017 elokuussa, jolloin puolueelle mitattiin 17,5 prosentin tuki.

Mittauksen toteuttanut Kantar Public arvioi, että vihreät on menettänyt kannatustaan sekä SDP:lle että vasemmistoliitolle.

Vasemmistoliitolle kysely lupasi 0,2 prosenttiyksikön nousua 8,2 prosenttiin.

RKP:n ja kristillisdemokraattien kannatukset olivat pysyneet melko vakaina, 4,5 ja 4 prosentissa. Liike Nytille oli luvassa 2,2 prosenttia. Ryhmä muut puolueet sai 2,7 prosentin kannatuksen. Kasvua oli puoli prosenttiyksikköä edelliseen mittauksen verrattuna.

Mielipidemittaukseen haastateltiin puhelimitse liki 2  600 henkilöä ajanjaksolla 13. helmikuuta – 17. maaliskuuta. Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Haastatelluista 29 prosenttia ei kertonut puoluevalinnastaan tai sanoi, etteivät aio käydä äänestämässä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE