Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

HS: Hallitus poistaa työttömien hakemuspakon

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Oikeusministeri Leena Meri (vas), sisäministeri Mari Rantanen ja työministeri Arto Satonen eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä 21. syyskuuta.

Hallitus aikoo purkaa edellisen hallituksen aikana luodun mallin, jossa työttömien on ollut pakko hakea tiettyä määrää työpaikkoja kuukaudessa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa työministeri Arto Satonen (kok.).

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

VIIME vuonna Sanna Marinin (sd.) hallituksen aikana voimaan tullut sääntö on määrännyt, että työttömien pitää hakea oma-aloitteisesti vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa. Jos näin ei tee, saa työtön ensin varoituksen ja voi sen jälkeen menettää työttömyysetuuden määräaikaisesti.

-  Työnantajille tulee paljon hakemuksia, joista näkee, että ne on lähetetty vain hakemuspakon vuoksi. Tämän tilanteen muuttaminen on ymmärtääkseni aika laajalti toivottu asia, Satonen sanoo haastattelussa.

Tarkoitus on, että työnhakupakko poistuu vuoden päästä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE