Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Nyt puhuu valtioneuvoston turvallisuusjohtaja: ”Pääministerillä pitää olla mahdollisuus elää mahdollisimman normaalia arkea”

Lehtikuva

Valtioneuvoston turvallisuusjohtajan Ahti Kurvisen mukaan pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa järjestetyt tilaisuudet ovat sujuneet turvallisuustoimien näkökulmasta normaalisti.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kesärannassa järjestettyjen tilaisuuksien turvallisuusjärjestelyistä on herännyt kysymyksiä sen jälkeen, kun Yle kertoi torstaina, että pääministeri Sanna Marin (sd.) olisi syyskuussa vienyt 20-30 hengen seurueen bileillan päätteeksi jatkoille virka-asunnolle eikä vieraiden henkilötietoja tarkistettu Kesärannan portilla.

Aiemmin myös Seiska kertoi Marinin järjestäneen jatkoja Kesärannassa.

Kurvinen ei ota kantaa yksittäisiin Kesärannassa järjestettyihin tilaisuuksiin, mutta sanoo, että virka-asunnolla järjestetyissä tilaisuuksissa ole ollut mitään poikkeuksellista turvallisuuden näkökulmasta.

-  Yleisesti totean, että Kesäranta on valvottu alue ja me tiedämme kaiken sen, mitä turvallisuuden osalta tarvitsee tietää. En tietenkään pysty avaamaan niitä menetelmiä, millä me tämän turvallisuuden ylläpidämme. Kulloisessakin tilanteessa me käytämme sitä menetelmää, mikä on sopiva. Nämä tilaisuudet ovat olleet täysin turvallisia, Kurvinen sanoi STT:lle.

-  Pääministerin osalta turvallisuusjärjestelyt ovat aina läsnä, oli kyseessä virkaan liittyvä tehtävä tai vapaa-aika ja yksityiselämä. Kaikki meidän turvallisuustoimintamme perustuu kokonaisarviointiin, jossa me arvioimme ja analysoimme mahdollisia riskejä ja uhkia. Me suhteutamme aina turvallisuustoimet kunkin tilanteen mukaisiksi, Kurvinen sanoo.

-  On selvää, että yksityiselämän tilaisuudet ovat pääministerin yksityisiä tilaisuuksia, mutta meillä on niistä täysin riittävät tiedot eikä näissä tilanteissa ole ollut mitään yllättävää, Kurvinen jatkaa.

Mahdollisimman normaalia arkea

Kurvinen ei avaa menetelmiä, joilla Kesärannassa järjestettävien tilaisuuksien turvallisuus varmistetaan.

-  Kun Kesärantaa tarkastellaan, niin siellä on monta ulottuvuutta, joilla turvallisuutta ylläpidetään. En pysty tätä kokonaisuutta kuitenkaan tämän enempää avaamaan, koska silloin kertoisin menetelmiä, joilla näitä asioita tehdään, Kurvinen sanoo.

Kurvinen painottaa, että pääministeri on jatkuvasti turvallisessa ympäristössä, oli hän sitten työtehtävissä tai yksityishenkilönä. Hänen mukaansa pääministerillä ei ole tilaisuuksia, missä ei olisi turvallisuusjärjestelyitä läsnä.

-  Pääministerillä pitää olla mahdollisuus elää mahdollisimman normaalia arkea. Me säädämme turvallisuustoimintaa siinä ympärillä niin, että se olisi mahdollisimman luontevaa ja jopa huomaamatonta, mutta se on läsnä, Kurvinen sanoo.

-  Kesärannassa pidetyt työtilaisuudet ja yksityiselämään liittyvät tapahtumat ovat olleet turvallisuusjärjestelyiden mukaisia, Kurvinen tiivistää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE