Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

HS: Oikeuskansleri Pöysti huolestui THL:n lausunnoista – kattavat tieteelliset perustelut paikoin uupuvat

LEHTIKUVA / HANDOUT / LAURA KOTILA

Helsingin Sanomien tietojen mukaan oikeuskansleri Tuomas Pöysti on huolissaan Terveyden ja hyvinvoinnin (THL) laitoksen tavoista perustella lausuntojaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

HS:n useasta hallituslähteestä saaman tiedon mukaan Pöysti ei ole kritisoinut THL:n asiantuntijuutta sinänsä, vaan sen tapaa perustella lausuntojaan. Lehden mukaan Pöystin puheet liittyvät ainakin oikeuskanslerinviraston keskeneräisiin selvityksiin THL:n lausunnoista vuoden 2020 koronastrategiassa ja rajaturvallisuuspäätöksissä.

Pöysti on tuonut esille hallituksen neuvotteluissa, että THL:n lausunnoista on joskus puuttunut kattavat tieteelliset perustelut. HS:n lähteiden mukaan Pöysti on sanonut, että jollei lausunnon pohjana ole laajaa tieteellistä aineistoa, niin lausunnon pitäisi sanoa perustuvan asiantuntijoiden näkemykseen.

HS:n tietojen mukaan Pöysti on esittänyt huolensa myös siitä, miten suomalaisten koronapassi toimii jatkossa Euroopassa, jos alle 60-vuotiaita ei rokoteta tai rokotetaan hitaasti kolmannella koronarokoteannoksella. EU-komissio on esittänyt, että EU:n koronarokotustodistus olisi voimassa yhdeksän kuukauden ajan toisesta koronarokotteesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE