Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

HS: Razmyar kannattaa tunnelin rakentamista Jätkäsaareen – ”On fakta, että liikenteen kanssa on ollut isoja ongelmia”

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja, SDP:n pormestariehdokas Nasima Razmyar kertoo Helsingin Sanomissa kannattavansa tunnelin rakentamista Jätkäsaareen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

180 miljoonan euron tunnelia on tähän asti kannatettu ennen kaikkea kokoomuksessa. HS:n mukaan SDP:n tuki muuttaisi tunnelin kohtalon.

Razmyar kertoo, että tunnelikanta on hänen omansa, ei puolueen. Valtuustoryhmän virallista kantaa ei ole vielä muodostettu.

Tunnelin rakentamiseksi tarvitaan valtuuston enemmistö eli 43 valtuutetun ääni. Kokoomuksella ja SDP:llä on nykyvaltuustossa yhteensä 36 valtuutettua.

Tunnelin tarpeellisuutta on perusteltu Jätkäsaaren liikennesumpulla.

– On fakta, että Jätkäsaaressa liikenteen kanssa on ollut isoja ongelmia. Tilanne voidaan ratkaista rakentamalla raskaalle liikenteelle kuten rekoille tarkoitettu satamatunneli, Razmyar sanoo HS:n haastattelussa.

Käytännössä satamatunneli olisi siis tarkoitettu nimenomaan raskaalle liikenteelle. Tavalliset henkilöautot kulkisivat edelleen katutasossa.

”Kauppatorin alue on jäämässä totaalisen syrjään.”

HS:n mukaan Jätkäsaaren tunneli liittyy Helsingin kehittämiseen. Helsingin satama katsoo, että tunnelin rakentaminen mahdollistaisi Eteläsataman laivaliikenteen keskittämistä Länsisatamaan.

Jos Eteläsatamaan vapautuisi tilaa, uuden design- ja arkkitehtuurimuseon ja koko sataman alueen kehittäminen helpottuisi. Razmyar sanoo HS:ssa ajattelevansa samoin.

– Keskustassa liiketilat tyhjenevät ja kaupallinen painopiste siirtyy koko ajan lähemmäksi Kamppia. Kauppatorin alue on jäämässä totaalisen syrjään, Razmyar toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE