Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Hurja hanhiryntäys: Söderskärin lintuasemalla havaittiin ennätykselliset 382 000 hanhea

Roope Permanto

Valkoposkihanhien ensimmäinen päämuutto Suomeen tapahtui maanantaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hurjin ryntäys nähtiin Porvoon edustan saarissa, erityisesti Söderskärin lintuasemalla, jossa havaittiin ennätykselliset 382 000 hanhea, joista valkoposkihanhiksi määriteltiin 161 000, kertovat ely-keskukset tiedotteessaan.

Suurin osa muuttajista jäi Porvoon ja Värtsilän alueelle. Nyt voi nähdä paljon valkoposkihanhia Itä-Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Parikkalan ja Keski-Karjalan pelloilla.

Suomalais- ja saksalaistutkimusten yhdistetyn GPS-lähetinhanhiaineiston mukaan Suomessa on noin puolet kaikista lähetinhanhista eli 30 hanhea. Suomen ulkopuolella lähetinhanhia on Venäjän Aunuksessa yksi, Virossa 18 sekä Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Alankomaissa yhteensä 12.

Suotuisien säiden jatkuessa erityisen hyvä muuttovirtaus kohti Kaakkois-Suomea näyttäisi olevan tiistaina ja keskiviikkona sekä viikonloppuna, kertoo Ilmatieteen laitoksen tutkija Jarmo Koistinen tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE