Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Huuhkajahuuma sekoitti eduskunnan täysistunnon – puhe 24 metrin kalastusaluksista karkasi käsistä: ”Verkot kireiksi!”

Eduskunnassa käsiteltiin tänään lakia, jossa ehdotetaan muutettavaksi laivaväen työ- ja asuinympäristöstä sekä ruokahuollosta aluksella annettua lakia.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Lakia pitäisi muuttaa niin, että lain soveltamisalan ulkopuolelle rajatut alle 24 metriset kalastusalukset otettaisiin rajatusti lain soveltamisalan piiriin.

Keskustelun aloittanut keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu malttoi vielä pysyä asiassa.

– Keskusta pitää erittäin tärkeänä, että me turvaamme kotimaisen kalastuselinkeinon ja myös vapaa-ajankalastajien mahdollisuudet. Hallitusohjelmassa on huomioitu erinomaisesti kalastuselinkeino ja kotimaisen kalan saanti kuluttajille. Siihen voimme olla erittäin tyytyväisiä, ja näitäkin asioita on tärkeää viedä yhdessä eteenpäin.

Sitten puheenvuoron käytti vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki, entinen urheiluministeri.

– Tässä esityksessä on kysymys pitkälti EU-lainsäädännön täyttöönpanosta. Kysymys on merikäytössä olevista kalastusaluksista, Arhinmäki aloitti.

Sen jälkeen tunne vei mennessään.

– Jos ajattelemme tätä päivää, niin se on historiallinen merenkäynnin ja kalastuksen kannalta. Suomi on purjehtinut vuosikymmeniä jalkapallomerillä. Olemme tuulessa ja tuiskeessa pyrkineet kalastamaan arvokisapaikan miesten maajoukkueelle. Tänään se on lähempänä kuin koskaan, että saamme todellisen kuningaslohen. Tätä olen odottanut 35 vuotta, vieressäni istuvan edustaja Gustafsson (sd.) varmasti vielä pidempään, Arhinmäki sanoi viitaten SM-tasollakin pelanneeseen SDP:n Jukka Gustafssoniin.

Lue lisää: Eduskunnan futismies, pelinumero 10, uskoo Huuhkajien voittoon – ”Suomi tulee intohimolla ja ehkä voittamisen raivollakin otteluun”

– Haluan toivottaa kalaonnea ja menestystä tälle päivälle, kun Suomen Huuhkajat lähtevät tavoittelemaan sitä kaloista kaikkein suurinta, Arhinmäki jatkoi.

– Verkot kireiksi! huudahti varapuhemies Juho Eerola (ps.), joka ei tällä kertaa ollut johtamassa puhetta.

– Kannatetaan! säesti Timo Heinonen (kok.).

– Tässä ehkä sana ”kala” liittyi tähän aiheeseen, mutta mennään tähän mietintötekstiin, varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) koetti hiukan ohjailla.

– Ja tosiaan, en voi olla mainitsematta sitä asiaa, että Suomi tekee tänään mahdollisesti historiaa — Huuhkajille erittäin paljon kalastusonnea! Kike Elomaa (ps.) sanoi omassa puheenvuorossaan.

Huuhkajat kohtaa tänään Helsingissä Liechtensteinin. Voitolla Suomi selviytyisi historiallisesti EM-kisoihin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE