Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

”Ihmiset ovat menettäneet kaiken” – vihreiden liittokansleriehdokas vaatii parempaa varustautumista luonnononnettomuuksiin

LEHTIKUVA / AFP Christof Stache

Saksan vihreiden liittokansleriehdokas Annalena Baerbock sanoo, että maan olisi varauduttava paremmin tulevia luonnonkatastrofeja varten.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Saksan tulvatuhoalueilla vieraillut Baerbock sanoi Spiegel-lehdelle, että Saksa tarvitsee keskusjohtoisemman organisaation luonnononnettomuuksiin vastaamiseen.

– Hätätilanteet, kuten nämä tulvat tai metsäpalot, iskevät usein monessa paikassa yhtä aikaa. Avusta on hyötyä vain, jos kaikki toimivat yhdessä. Tarvitaan taho, joka kerää yhteen kaikki voimat ja kerää helikoptereita tai erikoistarvikkeita joka puolelta Saksaa ja naapurimaista niin nopeasti kuin mahdollista.

–  Tilanne on edelleen erittäin dramaattinen. Ihmiset ovat menettäneet kaiken, ja jotkut ovat yhä kateissa.

Vihreiden Baerbockia on pidetty mielipidetiedustelujen perusteella kristillisdemokraattien (CDU) ehdokkaan Armin Laschetin ykköshaastajana seuraavaksi liittokansleriksi, kun nykyisen liittokanslerin Angela Merkelin seuraajaa ratkotaan syyskuun liittopäivävaaleissa.

”Jälleenrakennus vie kuukausia, jopa vuosia.”

Laschet, joka on myös Nordrhein-Westfalenin pääministeri, sanoi tulvien jälkeisen jälleenrakennuksen osavaltiossaan kestävän pitkään.

–  Jälleenrakennus vie kuukausia, jopa vuosia, Laschet sanoi Frankfurter Allgemeine -lehden mukaan.

Hän lupasi pikaista apua tulvan uhreille osavaltiossaan. Laschet myös sanoi, että vastaavien katastrofien estämiseksi tulevaisuudessa on tehtävä kaikki tarvittava. Hän mainitsi esimerkiksi patojen ja tekoaltaiden rakentamisen osaan jokialueista. Laschet korosti myös ilmastonmuutoksen merkitystä tällaisissa katastrofeissa.

–  Meidän täytyy taistella sitä vastaan nopeammin ja tasaisemmin täällä ja ympäri maailman.

Myös Baijerin pääministeri Markus Söder sanoi maanantaina, että Saksan tarvitsee järeämpiä ilmastotoimia. Söder kutsui tuhoisiin tulviin johtaneita myrskyjä herätykseksi saksalaisille.

Rajujen tulvien uskotaan nostavan ilmastonmuutoksen entistä keskeisemmäksi teemaksi syyskuun vaaleissa.

Saksan tulvissa on kuollut ainakin 160 ihmistä.

Saksan tulvissa on kuollut ainakin 160 ihmistä, mikä on suurin määrä maan modernissa historiassa. Kuolonuhreista yli 110 on tullut Rheinland-Pfalzin osavaltiossa.

Naapurimaa Belgiassa kuolonuhreja on tähän mennessä vahvistettu yli 30.

Tulvissa pahoin kärsineessä Altenahrin kylässä Rheinland-Pfalzissa tarvitaan ulkopuolisia vesitoimituksia vielä pitkään, arvioi Altenahrin pormestari Cornelia Weigand.

–  Infrastruktuuri näyttää tuhoutuneen paikoin niin pahasti, että juomavettä ei tule viikkoihin tai jopa kuukausiin, Weigand kertoi Bild-lehdelle.

Hänen mukaansa on vaikea sanoa, milloin elämä kylässä palaa normaaliksi.

– Monet rakennukset, jotka ovat 50, 100 tai 150 vuotta vanhoja, joudutaan purkamaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE