Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Ihmisiä saattaa epäilyttää” – perussuomalaisten Mäenpää teki poliisille tutkintapyynnön

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää kertoi tiistaina täysistunnossa tehneensä poliisille tutkintapyynnön Ylelle vuodetusta muistiosta, joka koskee EU:n elvytyspakettia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

–  Tämä muistio on salattu 25 vuodeksi kansanedustajiltakin, eikä ole kerrottu, keiden välillä keskustelu on käyty. Jos valtioneuvoston kanslia (VNK) kokee muistion niin salaiseksi, ettei sitä voi luovuttaa edes eduskunnalle, miksei valtioneuvoston kanslia tehnyt poliisille tutkintapyyntöä asiakirjojen vuotamisesta, hän kysyi.

Mäenpään mukaan ihmisiä saattaa epäilyttää, onko tällainen keskustelu todella käyty.

Yle kertoi huhtikuun lopussa, että Euroopan unionin neuvoston oikeuspalvelun yksi johtava virkamies olisi sanonut elvytyspaketin hylkäämisen johtavan ennennäkemättömään mainehaittaan ja poliittiseen paineeseen hylkäävälle jäsenmaalle, kun Suomi oli luottamuksellisesti kysynyt näkemystä mahdollisista seurauksista.

Iltalehden mukaan valtiovarainvaliokunta oli kutsunut valtiosihteeri Kare Halosen VNK:sta kertomaan lisätietoja keskustelusta valiokunnalle.

Halonen ei kertonut puhelinkeskustelun käyneistä henkilöistä valiokunnallekaan, ja VNK vaati valiokuntaa salaamaan saamansa keskusteluun liittyvät asiakirjat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE