Ihmisten on helppo tuntea myötätuntoa omaa ryhmää kohtaan, sanoo filosofi Frank Martela, mutta kuinka lisätä sitä työpaikoilla?

Kuva: Jari Soini

Filosofi ja tietokirjailija Frank Martela kertoo Demokraatin videohaastattelussa, mikä olisi ensimmäinen askel myötätunnon lisääntymiseen suomalaisilla työpaikoilla:

– Luottamuksen lisääminen eri työntekijäryhmien välillä, esimiesten ja alaisten tai eri yksiköiden välillä. Ongelma on se, miten tuntea myötätuntoa sitä ryhmää kohtaan, joka ei ole se oma ryhmä. Mitä jyrkempiä kuiluja meillä on esimerkisi duunareiden ja esimiesten välillä, sitä vaikeampi on tuntea keskinäistä myötätuntoa, Martela kertoo.

Lisäksi hän vastaa, mitä myötätunnon lisääntyminen voisi tuoda tullessaan:

– Se lisäisi inhimillisyyttä työpaikoilla. Pystyisimme kohtaamaan toinen toisemme ihmisenä, joka olisi varmasti hyvä jokaisen osapuolen omalle hyvinvoinnille. Kun meillä on myötätuntoisempi työyhteisö, on turvallisempi ilmapiiri, ja ihmiset uskaltavat ilmaista itseään paremmin. Tiedonkulku paranee, joka on nykyisessä tietoyhteiskunnassa hyvin keskeistä innovatiivisuuden kannalta, Martela jatkaa.

Frank Martelan laaja haastattelu ilmestyy Demokraatin viikkolehdessä 9. marraskuuta.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Heinäluoma – Maailma minuutissa: Saksassa demarit voittivat ”kaikin tuomariäänin”

Kansanedustaja Eero Heinäluoma analysoi blogissaan Saksan hallitusneuvotteluiden tuloksia. Tviitin murtajassa pureudutaan puolestaan keskustaan ja Paavo Väyryseen.

Videon kuvaajana ja editoijana toimii Pekko Korvuo.

Mikä meno, Antti Rinne? – ”Tällä vaimon sydän murrettiin”

SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinne (sd.) saapui Demokraatin toimitukseen selvittelemään päivän menoa. Haastattelun tuoksinassa selvisi muun muassa minkälainen johtaja Rinne on, mitä hän ajattelee kokoomuksesta sekä mitä kappaletta laulamalla Rinne sulatti vaimonsa sydämen.

Demokraatti selvittää Mikä meno? -videohaastatteluilla kentän kuulumisia. Tarkoituksena on raottaa rennolla ja humoristisella otteella kansanedustajien työnaamiota ja löytää vaikuttajien sisäinen velmuilija.

Rinnettä haastattelee Topi Juga ja kuvaamisesta sekä editoinnista vastaa Pekko Korvuo.

Demokraatti seurasi #äänityöttömälle-mielenilmausta suorana – katso muun muassa Rinteen, Anderssonin, Vartiaisen ja SAK:n Elorannan haastattelut

Kuva: Lehtikuva
Tuhansia mielenosoittajia kokoontui SAK:n järjestämään aktiivimallin vastaiseen mielenilmaukseen Helsingin Senaatintorille.

Demokraatti seurasi tänään Helsingin Senaatintorilla järjestettyä #äänityöttömälle-mielenilmauksen tunnelmaa ja tapahtumia livevideolla.

Paikalla olevien mielenosoittajien lisäksi tallenteella haastatellaan SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorantaa (haastattelu on videon alusta), vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonia (haastattelu alkaa videolla noin 16 minuutin kohdalla), SDP:n puheenjohtaja Antti Rinnettä (haastattelu alkaa videolla noin kohdassa 25:40) sekä kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiaista (haastattelu alkaa videolla noin 35 minuutin kohdalla).

SAK:n järjestämällä mielenilmauksella vastustetaan eduskunnan hyväksymää työttömien aktiivimallia. Paikalla oli poliisin arvion mukaan noin 7 000 – 8 000 mielenosoittajaa.

Videon juontaa toimittaja Topi Juga. Kuvaajana toimii Pekko Korvuo.

Heinäluoma – Maailma minuutissa: ”Tuosta kielikuvasta Ilkka Kanervakin olisi kateellinen”

Kuva: Demokraatti

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros on ylihuomenna. Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) ruotii tällä viikolla blogissaan viikolla noussutta vaalikiimaa. Tviitin murtajassa puolestaan siteerataan RKP:n kansanedustajan elämän viisauksia.

Videon kuvaajana sekä editoijana toimii Pekko Korvuo.

Heinäluoma – Maailma minuutissa: Nämä neljä tekijää ovat Suomen Nato-kannan takana

Kuva: Pekko Korvuo

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) tarttuu tällä viikolla Ruotsin Sälenissä pidetyn turvallisuuskonferenssin käynnistämään Nato-keskusteluun. Tviitin murtajassa puolestaan pohditaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin terveyttä.

Videon kuvaajana sekä editoijana toimii Pekko Korvuo.