Videot

Ihmisten on helppo tuntea myötätuntoa omaa ryhmää kohtaan, sanoo filosofi Frank Martela, mutta kuinka lisätä sitä työpaikoilla?

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Filosofi ja tietokirjailija Frank Martela kertoo Demokraatin videohaastattelussa, mikä olisi ensimmäinen askel myötätunnon lisääntymiseen suomalaisilla työpaikoilla:

– Luottamuksen lisääminen eri työntekijäryhmien välillä, esimiesten ja alaisten tai eri yksiköiden välillä. Ongelma on se, miten tuntea myötätuntoa sitä ryhmää kohtaan, joka ei ole se oma ryhmä. Mitä jyrkempiä kuiluja meillä on esimerkisi duunareiden ja esimiesten välillä, sitä vaikeampi on tuntea keskinäistä myötätuntoa, Martela kertoo.

Lisäksi hän vastaa, mitä myötätunnon lisääntyminen voisi tuoda tullessaan:

– Se lisäisi inhimillisyyttä työpaikoilla. Pystyisimme kohtaamaan toinen toisemme ihmisenä, joka olisi varmasti hyvä jokaisen osapuolen omalle hyvinvoinnille. Kun meillä on myötätuntoisempi työyhteisö, on turvallisempi ilmapiiri, ja ihmiset uskaltavat ilmaista itseään paremmin. Tiedonkulku paranee, joka on nykyisessä tietoyhteiskunnassa hyvin keskeistä innovatiivisuuden kannalta, Martela jatkaa.

Frank Martelan laaja haastattelu ilmestyy Demokraatin viikkolehdessä 9. marraskuuta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat