Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Elokuva

Ilkka Järvi-Laturi on kuollut 61-vuotiaana

Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Ilkka Järvi-Laturi on kuollut. 61-vuotias Järvi-Laturi kuoli pitkän sairauden jälkeen Padasjoella 5. maaliskuuta, vahvistivat hänen omaisensa STT:lle torstaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ilkka Järvi-Laturi teki läpimurtonsa ohjaamallaan elokuvalla Kotia päin (1989), joka toi hänelle Jussi-palkinnon käsikirjoituksesta. Kotia päin sai myös muun muassa Pohjoismaisen elokuvapalkinnon.

Järvi-Laturi ohjasi myös elokuvat Tallinnan pimeys (1993) ja Historiaa tehdään öisin (1999). Jälkimmäisessä nähtiin tunnetut näyttelijät Bill Pullman ja Irene Jacob.

Järvi-Laturi oli apulaisohjaajana Rauni Mollbergin elokuvassa Tuntematon sotilas (1985). Hänellä oli Mollbergin filmissä myös pieni rooli näyttelijänä. Apulaisohjaajana Järvi-Laturi oli niin ikään Pekka Parikan elokuvassa Talvisota (1989).

Asuessaan New Yorkissa Järvi-Laturi muun muassa ohjasi mainoksia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE