Politiikka

Ilkka Kantola parlamentaariseen kuntatyöryhmään

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on nimittänyt tästä päivästä lähtien kansanedustaja Ilkka Kantolan (sd.) parlamentaarisen Tulevaisuuden kunta -työryhmän jäseneksi. Kantola seuraa tehtävässä kansanedustaja Tuula Haataista (sd.)

Valtionvarainministeriö asetti työryhmän joulukuussa 2015 pohtimaan, millainen kunta on tulevaisuudessa vuonna 2030 sekä määrittelemään kuntien roolia ja tehtäviä suhteessa perustettaviin maakuntiin. Työryhmän tehtävänä on myös kartoittaa lainsäädännön ja pitkän aikavälin kuntapolitiikan muutostarpeet.

Painopisteenä on kunnan rooli hyvinvoinnin, elinvoiman, yrittäjyyden ja työllisyyden edistäjänä sekä kuntademokratian näkökulma. Työryhmä julkaisi väliraportin tulevaisuuden kunnan visiosta ja eri kehitysvaihtoehdoista 7.2.2017.

– Odotan työryhmän työtä suurella mielenkiinnolla. Sote ja maakuntauudistuksen myötä kuntien rooli muuttuu rajusti. Ympäristöasioihin, kulttuuriin ja koulutukseen liittyvien asioiden painoarvo kunnissa tulee kasvamaan nykyisestä merkittävästi, Kantola sanoo.

– Historiallisessa muutoksessa on tärkeää löytää luonteva yhteistyö tulevaisuuden kuntien ja maakuntien välille, hän kommentoi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat