Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Iltalehti julkaisi huhun Soinin ja SMP:n paluusta – näin kommentoi Raimo Vistbacka

Lehtikuva / Mikko Stig
Timo Soini Populismi-kirjansa julkaisutilaisuudessa tammikuussa 2020.

Entinen SMP:n ja perussuomalaisten kansanedustaja Raimo Vistbacka kertoo Demokraatille olevansa Suomen Maaseudun Puolueen paluuta koskevista huhuista lehtitietojen varassa.

Simo Alastalo

Iltalehti raportoi kesäkuun 30. päivä huhusta, jonka mukaan Timo Soini pyrkisi elvyttämään aikanaan konkurssiin mennyttä ja lakkautettua SMP:tä. Soini ei myöntänyt eikä kieltänyt huhun paikkansapitävyyttä Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa.

– SMP:n maine on erittäin hyvä ja koko ajan nousussa, samoin kuin on Veikko Vennamon maine, Soini kommentoi lehdelle.

Vistbacka on perussuomalaisten perustajajäsen, joka siirtyi puolueen jakauduttua sinisiin. Hän on myös entisen Perussuomalaisten Tukisäätiön, nykyisen JRT-säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Säätiön hallitus ei Vistbackan mukaan ole aivan viime aikoina kokoontunut.

– Emme ole tavanneet muutamaan kuukauteen. En ole nähnyt Soiniakaan sen jälkeen, kun hänen edellinen kirjansa valmistui, Vistbacka sanoo.

Iltalehden julkaiseman huhun mukaan mahdolliseen uuteen SMP:hen saattaisivat olla lähdössä mukaan sinisten lisäksi kristillisdemokraatit sekä joitakin keskustaan ja perussuomalaisiin pettyneitä paikallispoliitikkoja.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah vertasi huhua Helsingin Sanomissa kesäuutisten legendaariseen Ruokolahden leijonaan.

”Onhan tällaisia jo aikoinaan ollut, mutta ne eivät ottaneet tulta.”

Vistbacka pitää ajatusta SMP:n elvyttämisestä ongelmallisena puolueen konkurssin vuoksi. Puolueiden yhdistäminen ei sen sijaan ole ideana ainutlaatuinen. Vistbackan mukaan sellaista puuhattiin takavuosina EU-kriittisten voimien kesken.

– Onhan tällaisia jo aikoinaan ollut, mutta ne eivät ottaneet tulta.

Perussuomalaisten ja Vapaan Suomen liiton (myöhemmin Itsenäisyyspuolue) yhdistyminen oli Vistbackan mukaan esillä, kun hän oli istunut kahdeksan vuotta eduskunnassa ainoana ryhmänsä kansanedustajana.

Ilkka Hakalehto oli yhteinen presidenttiehdokaskin.

Hakalehto oli  perussuomalaisten ja Vapaan Suomen liiton yhteisen Itsenäisen Suomen Puolesta 2000 -kansalaisliikkeen ehdokkaana vuoden 200o presidentinvaalissa. Kansalaisliikettä johti Vistbacka. Perussuomalaiset valitsi Hakalehdon myös viralliseksi ehdokkaakseen.

JRT-säätiö teki perussuomalaisten jakauduttua vuoteen 2022 ulottuvan sopimuksen, ettei sen varoja käytetä minkään puolueen tukemiseen. Määräajan jälkeen varoja voi taas käyttää poliittiseen toimintaan. Timo Soini on säätiön hallituksen jäsen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
10.8.2020
Tämä lasikatto on vielä rikkomatta – Maria Teikari pyrkii Akavan johtoon: ”Lopullinen kimmoke oli huoli ay-liikkeen tulevaisuudesta”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE