Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

IS:n kysely: Enemmistö suomalaisista ei odottaisi Ruotsia Nato-ratifioinneissa

LEHTIKUVA / AFP / MATEUSZ SLODKOWSKI

Lievä enemmistö suomalaisista ei odottaisi Ruotsia Suomen Nato-jäsenyyden ratifioinnissa, kertoo Ilta-Sanomien teettämä kysely.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kyselyyn vastanneista 53 prosenttia on sitä mieltä, että Suomen Nato-jäsenyyden toteutuminen ei saa riippua Ruotsin aikataulusta. 28 prosenttia katsoo, että Natoon pitäisi mennä samaan aikaan Ruotsin kanssa. 19 prosenttia ei osaa sanoa, mitä mieltä on.

-  Tämä on selkeä poliittinen viesti kansalaisilta päättäjille siitä, että Nato-asia pitää saada eteenpäin. Takaisinkaan ei voida enää kääntyä, sanoo kyselyn toteuttaneen Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen.

Perussuomalaisten kannattajat ovat vahvimmin sitä mieltä, että Natoon on mentävän Ruotsia odottamatta. Tätä mieltä on 73 prosenttia puolueen kannattajista. Vasemmistoliiton kannattajista taas 58 prosenttia ajattelee, että Suomen pitäisi odottaa Ruotsia.

Vanhemmissa ikäryhmissä on nuorempia enemmän sitä ajatusta, että Ruotsia pitäisi odottaa.

Suomen ulkopoliittinen johto on painottanut toistuvasti, että Suomi haluaa Natoon yhdessä Ruotsin kanssa. Prosessista on kuitenkin herännyt keskustelua, kun Turkki on jarruttanut maiden jäsenyyksien ratifiointia etenkin Ruotsiin kohdistuvaan tyytymättömyyteensä vedoten.

Taloustutkimus haastatteli 1  021:tä henkilöä maanantaista keskiviikkoon. Virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE