Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Israel ja Libanon neuvottelevat ensi kertaa vuosikymmeniin – Pompeo: Historiallinen yhteisymmärrys

LEHTIKUVA / AFP Jack Guez
Libanonilainen sotilas vartiotornissa Israelin ja Libanonin rajalla.

Libanon ja Israel aikovat neuvotella kiistellyistä maa- ja merirajoista YK:n välityksellä. Asiasta ilmoitti Libanonin parlamentin puhemies Nabih Berri torstaina.

Demokraatti.fi/STT

Kyse on ensimmäisistä neuvotteluista kymmeniin vuosiin Libanonin ja Israelin välillä. Maat teknisesti ottaen ovat edelleen sodassa keskenään.

Neuvottelut käydään Libanonin etelärajalla sijaitsevassa Naqouran kaupungissa, Berri sanoi tiedotustilaisuudessa. Sen sijaan hän ei kertonut, milloin neuvotteluja on määrä käydä.

Neuvottelujen edistäjän roolissa toimii Yhdysvallat.

Israelin energiaministeri Youval Steinitz sanoi lausunnossaan, että ”suorat neuvottelut” järjestetään juutalaisten lehtimajajuhlan jälkeen. Juhla päättyy ensi viikolla.

Tulevia neuvotteluja edelsivät Steinitzin mukaan pari vuotta jatkuneet epäsuorat kontaktit Yhdysvaltain hallinnon välityksellä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo luonnehti Libanonin ja Israelin välisiä rajaneuvotteluja historialliseksi yhteisymmärrykseksi.

Neuvottelujen pitopaikka Naqoura on myös YK:n Libanonissa toimivan rauhanturvaoperaation Unifilin päämaja. Suomi osallistuu Unifil-operaatioon parillasadalla rauhanturvaajalla.

Israel ja Libanonin Hizbollah-järjestön välillä käytiin tuhoisa sota vuonna 2006.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE