Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Israelin armeijan mukaan Hamas vokotteli sotilaita asentamaan haittaohjelmia käyttämällä täkynä kuvia seksikkäistä naisista

Israel ilmoittaa torjuneensa islamistisen Hamas-järjestön kyberhyökkäyksen, jolla yritettiin päästä käsiksi sotilaiden puhelimiin. Armeijan mukaan Hamas vokotteli sotilaita asentamaan haittaohjelmia käyttämällä täkynä kuvia seksikkäistä naisista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Viestejä välitettiin Facebookissa, WhatsAppissa, Instagramissa ja Telegramissa. Vastaanottajia yllytettiin lataamaan haittaohjelma, jonka väitettiin tekevän kuvien lähettämisen helpommaksi. Lähettäjät eivät suostuneet äänipuheluihin, vaan väittivät sotilaille olevansa kuuroja tai osaavansa hepreaa huonosti.

Armeijan tiedottaja, everstiluutnantti Jonathan Conricus kertoi, että ”joidenkin kymmenien” sotilaiden puhelimiin hyökättiin.
Oletus on hänen mukaansa, ettei Hamas päässyt käsiksi mihinkään tärkeisiin tietoihin.

Conricusin mukaan kyseessä oli Gazan aluetta hallitsevan Hamasin kolmas kyberhyökkäys neljässä vuodessa. Uusi yritys on hänen mukaansa osoitus siitä, että ryhmän kyvyt kybersodankäyntiin ovat kehittyneet.

Israel teki viimeksi lauantaina ilmaiskuja Hamasin asemiin Gazassa vastatoimena alueelta Israelin puolelta ammutuille raketeille. Tulitus on kiihtynyt sen jälkeen kun presidentti Donald Trump tammikuun lopulla julkisti palestiinalaisten tuomitseman Lähi-idän rauhansuunnitelman.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE