Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna erityisjärjestelyin

LEHTIKUVA / HANDOUT / EMMI KORHONEN
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio haastattelussa itsenäisyyspäivän ohjelmassa Presidentinlinnassa Helsingissä 6. joulukuuta 2020.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan itsenäisyyspäivän Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna erityisjärjestelyin. Kansliasta ei vielä voida kommentoida, mitä erityisjärjestelyt ovat. Sen mukaan itsenäisyyspäivän ohjelmasta ja järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Viime vuonna Linnan juhlia vietettiin koronaepidemian vuoksi poikkeuksellisin menoin, koska paikalla sai olla vain vähän ihmisiä. Yle lähetti erikoislähetystä Presidentinlinnasta. Tanssia tai perinteistä kättelyjonoa ei ollut, vaan Jääkärimarssi kaikui juhlien alussa tyhjissä saleissa.

Lähetyksessä näytettiin muun muassa presidenttiparin etäyhteyden välityksellä käymiä keskusteluja. Lisäksi ohjelmassa oli Ylen aluelähetyksiä sekä musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä, joista osa nähtiin suorana ja osa oli nauhoitettu etukäteen.

Presidentti Sauli Niinistö on todennut, että kättely ei enää välttämättä palaa juhliin, vaikka koronaepidemia helpottaa.

Koronatilannetta on seurattava tänäkin vuonna tarkasti ennen kuin pystytään päättämään, millaiset Linnan juhlat järjestetään.

Koronatilanteen kehityksen lisäksi arvioitavana todennäköisesti on, kuinka yhteiskunnan avautuminen tapahtuu muun muassa nyt, kun koronapassi on tullut käyttöön.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE