Politiikka

Jaakonsaari: Suomelle kaavailtu lisämeppi kuuluisi Euroopan ainoalle alkuperäiskansalle

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) ehdottaisi yhtä Britannialta Suomelle vapautuvaa parlamenttipaikkaa saamelaisille. Jaakonsaari kertoo näkemyksensä Twitterissä samalla, kun hän kommentoi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) Helsingin Sanomissa julkaistua kirjoitusta.

EU:n jäsenmaiden enemmistö kannattaa Britannialta vapautuvien parlamenttipaikkojen jakamista uudelleen. Sipilä totesi perjantaina Helsingin Sanomissa, että lisäpaikkoja jaettaessa kuunnellaan myös omaa parlamenttiedustajaa haluavia ahvenanmaalaisia.

– Parlamenttipaikkojen lisääminen edellyttää Eurooppa-neuvoston yksimielisyyttä ja Euroopan parlamentin hyväksyntää. Mikäli Suomi saa yhden lisäpaikan, pidän huolen siitä, että asiassa kuullaan myös ahvenanmaalaisten näkemyksiä, Sipilä kirjoitti.

– Minä ehdottaisin paikkaa Euroopan ainoalla alkuperäiskansalle saamelaisille, Jaakonsaari kirjoittaa puolestaan Twitterissä.

Euroopan unionin tulevaisuus on esillä tällä viikolla pidettävässä unionin päämiesten ylimääräisessä huippukokouksessa Brysselissä, jossa käsitellään vuosien 2021–2027 rahoituskehyksiä ja institutionaalisia kysymyksiä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat