Politiikka

Jälleen uusi sote-käänne – kokoomus haluaa rukata valinnanvapauspykäliä

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kokoomuksen kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Sari Sarkomaa kiistää, että hän pyrkisi ehdotuksellaan estämään soten valinnanvapauslakia lähtemästä lausuntokierrokselle. Sarkomaa ehdotti blogikirjoituksessaan, että asiakasseteleiden käyttöä erikoissairaanhoidossa koskeville valinnanvapauslain momenteille tehtäisiin loppusilaus ennen marraskuun lausuntokierrosta.

– Totta kai laki lähtee lausuntokierrokselle ja tulee eduskuntaan takaisin aikataulussa. Lähinnä viittaan yhden pykälän muutamaan momenttiin, jossa näyttää yhteisestä tahdosta riippumatta olevan erilaista tulkintaa, Sarkomaa sanoo.

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät hyväksyivät viimeisimmän valinnanvapauslakia koskevan sopimuksensa hyvin erilaisissa tunnelmissa. Keskustassa nähtiin esityksessä useita ongelmia, joiden toivottiin ratkeavan lausuntokierroksella.

Tarkoitus ei tietenkään ole vaurioittaa erikoissairaanhoitoa.

Perustuslakivaliokunnan vaatimuksesta muun muassa asiakasseteleiden käytöstä erikoissairaanhoidossa on uusimmassa esityksessä säädetty aiempaa tarkkarajaisemmin.

– Keskustan eduskuntaryhmässä on oltu huolissaan, mitä esitys merkitsee erikoissairaanhoidolle ja päivystykselle. Tarkoitus ei tietenkään ole vaurioittaa erikoissairaanhoitoa.

Sarkomaa toivoisi, että momentteja katsottaisiin vielä uudelleen ennen lausuntokierrosta vastuuministeri Annika Saarikon (kesk.) johdolla. Hän on ollut asiasta yhteydessä myös kokoomuksen sote-neuvottelijaan, sisäministeri Paula Risikkoon.

– Pitäisi katsoa tarvitseeko pykälää tai perusteluja muuttaa, että esityksen voitaisiin katsoa olevan hyvä kaikissa eduskuntaryhmissä. Pitäisin hyvänä, että tätä selkiytetään, mutta en ryhdy neuvomaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat