Politiikka

Janitskin, Kiemunki, Soldiers of Odinit… — Li Andersson: ”Asioita on alkanut tapahtua”

Lehtikuva
Lehtikuva

Torstai on ollut vilkas uutispäivä oikeusrintamalla. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson listaa oleellisimmat Facebookissa.

— MV-lehden Janitskin määrätty vangittavaksi, Kiemungille syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kolme Soldiers of Odinia epäillään pahoinpitelyistä.

MV-lehden päätoimittajaksi itseään kutsuva Ilja Janitskin on tosiaan määrätty vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjä aikoo viedä asian KRP:lle, minkä jälkeen Janitskinista annetaan eurooppalainen pidätysmääräys.

Tänään kerrottiin myös, että syyttäjä on nostanut syytteen Terhi Kiemunkia (ps.) vastaan. Syyte tuli kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyttäjän mukaan Kiemungin blogikirjoituksessa paneteltiin ja solvattiin islaminuskoisia.

Kiemunki itse pyysi tutkimaan, ovatko hänen kirjoituksensa lain mukaan rangaistavia. Hän on kuitenkin kiistänyt esitutkinnassa syyllistyneensä rikokseen.

Lisäksi poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Soldiers of Odinin jäsenten tekemäksi epäillyistä pahoinpitelyistä ja lievästä vahingonteosta. Tapaus sattui maaliskuussa Imatralla. Esitutkinnassa selvisi poliisin mukaan, että kaikilla kolmella miehellä oli päällään katupartioinnista tunnetun ryhmän tunnukset.

Andersson kommentoi:

— On tämä todellakin oikea ongelma, mutta näköjään asioita on alkanut tapahtua.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat