Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Järjestöjen toimintaedellytykset pitää turvata maakuntauudistuksessa

Arvokasta järjestötyötä voivat tehdä kaikki.

Pelkästään Pohjois-Pohjanmaalla toimii noin 6800 järjestöä, joissa on kymmeniä tuhansia järjestöaktiiveja ja vapaaehtoisia. Niille kaikille on tärkeää, että järjestöjen toimintaedellytykset turvataan maakunta- ja soteuudistuksessa. Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hankkeessa tuetaan kuntien ja maakunnan sekä järjestöjen yhteistyön rakentumista tässä isossa muutosvaiheessa.

Hanke käynnisti maaliskuussa tähän liittyen Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa –kampanjan, jota on työstetty yhdessä yli 70 eri järjestötoimijan kanssa. Kampanjan tavoitteena on tuoda järjestöystävällisen kunnan ja maakunnan teesejä näkyväksi sekä päättäjien, virkamiesten että yhdistystoimijoiden parissa kaikissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa ja maakuntatasolla.

Kunnan järjestöystävällisyys tukee kunnan tärkeää hyvinvointityötä sekä ennaltaehkäisevää toimintaa. Kun järjestöillä on hyvät edellytykset toteuttaa toimintaansa kunnassa ja tulevassa maakunnassa, järjestötoiminta on vilkasta ja se näkyy mm. aktiivisena kerho- ja ryhmätoimintana sekä monipuolisina tapahtumina ja tilaisuuksina. Järjestötoimijat ovat aktiivisia kuntalaisia ja toiminnallaan tuottavat erilaisia hyvinvointia edistäviä aktiviteetteja kaikille kuntalaisille. Jokainen järjestötoimintaan laitettu euro tuottaa hyvinvointia monin verroin enemmän. Järjestötoiminnan tukeminen ei aina vaadi edes euroja: iltaisin tyhjillään olevien tilojen tarjoaminen maksutta järjestöjen käyttöön tai järjestöjen ottaminen mukaan erilaisten palvelujen ja toiminnan suunnitteluun on myös järjestöjen toiminnan tukemista.

Järjestöystävällisen kunnan teesit ovat listattuina ja yksityiskohtaisesti selitettyinä kampanjan verkkosivuilla osoitteessa www.jarjestoystavallinen.fi. Sivuilta löytyy myös paljon tietoa siitä, miten kampanjaan pääsee mukaan, on sitten kyseessä kuntapäättäjä, nykyisen maakuntavaltuuston jäsen tai tulevien maakuntavaalien ehdokas. Netissä voi myös käydä testaamassa, kuinka järjestöystävällinen oma kunta on: www.jarjestoystavallinentesti.fi. Tuloksen voi jakaa vaikka sosiaalisessa mediassa ja käyttää sitä keskustelunavaajana aiheesta. Sosiaalisessa mediassa keskusteluun voi osallistua kampanjan facebook-sivuilla osoitteessa https://www.facebook.com/Jarjestoystavallinen/.

Tärkeintä on, että tietoisuus siitä lisääntyy, kuinka paljon tärkeää työtä järjestöissä tehdään ja kuinka järjestöjen toiminta tukee sekä kuntien että tulevan maakunnan hyvinvointi-, terveys- ja sosiaalityötä. Jokainen voi olla mukana tekemässä tätä työtä Pohjois-Pohjanmaalla.

Artikkelin on kirjoittanut Anni Rekilä. Hän on projektityöntekijä, järjestöagentti Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hankkeessa ja Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksessä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE