Kasvot peilissä

Jarkko Eloranta, 50: ”Omaa yksityisyyttä on entistä vähemmän”

Jari Soini
Jari Soini

Näin loman jälkeen peilistä näkyy leppoisampi ilme ja terveemmän väriset kasvot. Kyllä se talvi tekee aina semmoisen kohtalaisen värittömän ja kalvakan ilmeen. Kesän jälkeen on ihan mukava katsella peiliin.

Tässä uudessa tilanteessa joutuu välillä vähän nipistelemäänkin itseään, että ”aijaa, tuo naamari tuolla on SAK:n puheenjohtaja”. Kyllähän tämä on iso muutos, vaikka aikaisemminkin olin liittopuheenjohtajana. Nyt sitä sitten on koko palkansaajaliikkeen kasvona. Välillä itselläkin on vähän epätodellinen olo, että onko tämä vieläkään oikeastaan totta ja mitä se oikein tarkoittaa. Ei nyt ihan ruumiista irtoamisen kokemus, mutta välillä voi melkein sellaistakin fiilistä olla.

On ihan hyvä ja tervettä, että kotona pysyy elämässä kiinni eikä tarvitse leijua yhtään.

Nyt kun katsoo peiliin, kyllähän siinä miettii tämän uuden työn myötä, että nämä kasvot nyt sitten näkyvät julkisuudessa ja tv:ssä – ja kasvot varmaan myös tunnistetaan kadulla. Se on iso muutos. Omaa yksityisyyttä on entistä vähemmän ja se varmaan vaikuttaa myös julkiseen käyttäytymiseen. Tämä on julkinen ammatti ja kun on miljoonan ihmisen edusmies, silloin pitää myös antaa hyvä kuva itsestään ja ennen kaikkea organisaatiosta. Työssä julkisuus ja tunnettuus on hyvä asia, mutta onhan meillä kaikilla olemassa myös se privaatti minä.

Peilissä näen myös aviopuolison ja isän. Perheenjäsenet katsovat kasvojani varmaan vähän eri tavalla kuin suuri yleisö. Vaimo kyllä muistutti, että ”ihan sama mikä pomo olet, mutta täällä kotona sä olet kuitenkin se sama kaveri kuin aiemmin, älä kuvittele, että se jotenkin muuttuu”. On ihan hyvä ja tervettä, että kotona pysyy elämässä kiinni eikä tarvitse leijua yhtään.

 

Jarkko Eloranta on SAK:n puheenjohtaja.

 

Teksti: Nora Vilva

Juttu ilmestyi ensin Demokraatin viikkolehdessä 25.8.2016.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat