Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Järkyttävä ja räikeä kansainvälisen oikeuden vastainen lentokonekaappaus” – Suomalaismeppi vaatii EU:lta nopeita vastatoimia

LEHTIKUVA / AFP Petras Malukas

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) vaatii EU:lta nopeita toimia Valko-Venäjälle pakotetun Ryanairin koneen ja koneesta pidätetyn opposition edustajan tapauksessa.

Demokraatti

Demokraatti

Virkkusen mukaan pidätetty toimittaja oli matkalla EU-pääkaupungista toiseen lentokoneella, jonka omistaa EU-maahan rekisteröity lentoyhtiö.

– Kyse on järkyttävästä ja räikeästä kansainvälisen oikeuden vastaisesta lentokonekaappauksesta, johon EU:n on nyt reagoitava nopeasti, Virkkunen kirjoittaa Twitterissä.

EU voisi Virkkusen mukaan muun muassa laajentaa Valko-Venäjän hallintoa koskevia henkilöpakotteitaan, vaikeuttaa varainsiirtoja tai estää Valko-Venäjältä Eurooppaan tai Euroopan yli suuntautuvan lentotoiminnan.

Eurooppa-neuvosto käsittelee Valko-Venäjän toimia tänään. Virkkunen toivoo pääministeri Sanna Marinin (sd.) kannattavan hänen ehdottamiaan toimenpiteitä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE