Kotimaa

Jättiliiton jäsenet synkkinä kyselyssä: ”Oman taloutensa heikkenemistä pelkäsi jopa lähes joka neljäs”

Palvelualojen ammattiliitto PAMin suhdannebarometrin tuloksista ilmenee, että pamilaisten näkemykset omasta toimeentulostaan ovat synkkiä. Yli kolmannes kyselyyn vastanneista kokee omaa talouttaan koskevien huolten kasvaneen.

Palvelualojen työntekijöiden käsitykset taloudellisesta kehityksestä poikkeavat muista kuluttajista merkittävästi.

– Koko maassa oman taloutensa kohentumiseen luotti lokakuussa 29 % kuluttajista ja vain 10 % pelkäsi taloutensa huononevan. Pamilaisten keskuudessa tilanteen paranemista odotti vain 19 % ja oman taloutensa heikkenemistä pelkäsi jopa lähes joka neljäs (23 %), kertoo PAMin ekonomisti Antti Koskela.

Työttömyyden uhan kokeminen on sen sijaan osittain heikentynyt. Kiinteistöpalvelualalla työskentelevistä kyselyyn vastaajista yli 60 % ei tunne työttömyyden uhkaa, kun aiemmin luku on ollut 45 %. Turvapalvelualalla luottamus työpaikan säilymistä kohtaan on myös noussut 32 %:sta 55 %:iin.

– Lisäksi kiinteistöpalvelualan työntekijöistä 34 % arvioi oman taloudellisen tilanteensa paranevan, mikä on yli puolet enemmän kuin viime kyselyssä (14 %). Se saattaa kertoa uskosta alan positiiviseen kehitykseen, kertoo Koskela.

PAMin kyselyyn vastanneista matkailu- ja ravintola-alalla työskentelevistä yli 45 % kokee, että työnantajan myynti on kasvanut viimeisen vuoden aikana. Huolet toimeentulon riittävyydestä ja työttömyydestä eivät kuitenkaan ole hellittäneet.

– Matkailu- ja ravintola-alan vastauksissa korostuu oman talouden ja työnantajan talouden välinen ristiriita. Yli 40 prosenttia alan vastaajista arvioi työantajan talouden paranevan seuraavan vuoden aikana, mutta alle 20 prosenttia uskoo oman taloudellisen tilanteensa vastaavasti paranevan, toteaa Koskela PAMin tiedotteessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat