Nyheter

JHL: Uppgörelse inom den privata socialservicebranschen

JHL
JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine.

Fackförbundet JHL och de övriga förhandlingsparterna uppnådde torsdagen den 8 juni ett förhandlingsresultat inom den privata socialservicebranschen.

ABL

 

 

JHL informerar närmare om innehållet i förhandlingsresultatet när alla parters beslutande organ har godkänt det. Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL:s förbundsstyrelse och representantskap tar ställning till förhandlingsresultatet måndagen den 12 juni.

Övertidsförbudet och skiftbytesförbudet samt ansökningsblockaden som JHL har utlyst avslutas genast. De strejker som varslats om för branschen och som ska börja den 19 och 20 juni inom barnskyddet, bland de personliga assistenterna som omfattas av den privata socialservicebranschens kollektivavtal och inom omsorgen informerar man mer om efter att de beslutande organen tagit ställning till förhandlingsresultatet.

Den privata socialservicebranschen har varit i ett avtalslöst läge sedan början av maj. För att sätta fart på förhandlingarna blev JHL tvunget att utlysa övertidsförbud, skiftbytesförbud och ansökningsblockad inom fyra omsorgskoncerner. Strejkvapnet måste tas fram flera gånger. Strejker inom den privata socialservicebranschen verkställdes i Nyland, Egentliga Finland, Birkaland, Egentliga Tavastland och Päijänne-Tavastland.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE