Politiikka

”Jos he ovat organisoituneet” – eduskunnassa pelätään nyt Tanskan maajoukkuetta

Johannes Ijäs
Kansanedustajat Eeva-Maria Maijala ja Kari Uotila lähtevät innolla haastamaan muita parlamentteja.
Johannes Ijäs
Kansanedustajat Eeva-Maria Maijala ja Kari Uotila lähtevät innolla haastamaan muita parlamentteja.
Johannes Ijäs
Kansanedustajat Eeva-Maria Maijala ja Kari Uotila lähtevät innolla haastamaan muita parlamentteja.

Eduskunnan urheilukerho (EUK) on haastanut Pohjoismaiden ja Baltian maiden parlamentit mukaan liikuntamaaotteluun Suomi 100 –hengessä. Haasteen ottivat vastaan kaikki pohjoismaiset parlamentit.

EUK:n puheenjohtaja, vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila arvioi ennakkoon, että tanskalaiset voivat olla Suomelle kova vastus.

– Ajattelen tanskalaisia, koska Tanskassa polkupyöräkulttuuri on niin vahva. Jos he ovat organisoituneet ja innostaneet. Tanskalaiset voivat olla polkupyöräilyn kautta vahva tekijä, norjalaiset en tiedä, minkä kautta…vaikea sanoa, jännittävä nähdä. Tavoitteena on tietenkin, jos ollaan tässä maajoukkueen johtotehtävissä, että maajoukkue voittaa, Uotila sanoo.

Maaottelussa lasketaan yhteen kunkin maan parlamentin työntekijöiden ja kansanedustajien liikuntasuoritukset yhden viikon ajalta ja tulos suhteutetaan henkilömäärään. Parlamentit saivat itse valita viikon, jolloin maaotteluun osallistutaan.

EUK:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Maria Maijala (kesk.) uskoo norjalaisten olevan kova vastus.

– He ovat perinteisesti vähän enemmän urheilukansaa kuin suomalaiset tällä hetkellä tai ainakin he antavat ymmärtää olevansa. Nyt nähdään se. Suomi on tietysti ennakkosuosikki, mutta Norja on pahin kumppani kamppailussa, Maijala toteaa.

Eduskuntalaiset, niin kansanedustajat kuin henkilökunta, liikkuvat maaotteluhengessä viikolla 40 eli 2.– 8.10.2017. Tanskassa suoritukset on jo tehty ja päästy tulostenlaskuvaiheeseen.

– Vähintään 30 minuuttia reipasta liikuntaa hengästyen ja hikoillen on yksi suoritus, Uotila selvittää pelin sääntöjä.

– Toivomme, että tämä esimerkki antaisi innostusta, että vaikka Helsingin kaupunki pormestari Jan Vapaavuoren ehdotuksesta haastaisi esimerkiksi Tukholman kaupungin samaan tapaan tai jotkut työpaikat voisivat haastaa toisiaan.

Uotilan omat lajit ovat jalkapallo ja juokseminen.

– Yritän joka päivälle saada vähintään yhden lenkin. Tässä on nyt innostettava kaikkia ja kannettava itsekin kortensa kekoon.

Maijala on suunnistaja.

– Meillä on valtavan iso sote-prosessi ollut 12 vuotta menossa. Kaikkein suurin asia on, että saamme ihmiset liikkumaan. Osallistutaan Suomen suurimpiin säästötalkoisiin, liikutaan, hän kannustaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat