Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

”Juhlat siirtyvät sinne, missä soitto soi ja laulu raikaa” – työmarkkinajärjestö varoittaa seurauksista

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa vaatii ravintolarajoitusten purkamista. Sen mielestä rajoitukset eivät ole lokakuun 1. päivän jälkeen enää välttämättömiä eikä oikeasuhtaisia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Työnantajien edunvalvoja, työmarkkinajärjestö MaRa pitää erinomaisena, että lokakuun alusta yleisötilaisuuksia ja kokoontumisia koskevat rajoitukset poistuvat koko Suomesta. Ravintolatoimintaa koskevat rajoitukset jäävät kuitenkin voimaan, jollei valtioneuvosto muuta asetustaan.

– Juhlat siirtyvät sinne, missä soitto soi ja laulu raikaa. Tanssiminen, laulaminen ja asiakkaiden vapaa liikkuminen sisätiloissa on lokakuun alusta lukien täysin vapaata, mutta ei ravintolassa. Ilman rajoitusten purkamista hää-, syntymäpäivä- ja muut juhlat siirtyvät vuokrattuihin tiloihin, joissa ei tarvitse noudattaa rajoitus- eikä alkoholilainsäädäntöä, MaRa huomauttaa tiedotteessaan.

Toimitusjohtaja Timo Lapin mukaan tällainen ilmiö on ollut nähtävissä nuorten juhlimisessa jo aiemminkin.

– Tässä ei ole järkeä viruksen leviämisen torjunnan, työllisyyden sen enempää kuin valtiontaloudenkaan näkökulmasta.

Lappi painottaa, että rokotukset ovat edenneet hyvin. STM:n ja THL:n tietojen mukaan 72,3 prosenttia yli 18-vuotiaista oli saanut kaksi rokotusta 23. syyskuuta mennessä.

– Kun yökerhoissa ja karaokeravintoloissa juhlivat yli 18-vuotiaat, laulu- ja tanssikiellolle ei ole olemassa viruksen leviämisen estämiseen liittyviä perusteita. Myöskään sairaan- ja tehohoidon kapasiteetti ei ole ollut lähelläkään ylikuormittumista, vaikka tartuntoja on ollut jo useita viikkoja satoja päivässä.

MaRan mukaan valtioneuvoston tulee kunnioittaa perustuslaissa turvattuja elinkeinovapautta ja työntekijän oikeutta työhön.

– Tartuntatautilaki edellyttää rajoitusten kumoamista viipymättä, kun ne eivät enää ole välttämättömiä. Nyt ollaan kiistatta siinä tilanteessa myös THL:n ja johtavien epidemialääkäreiden viime viikkoina antamien lausuntojen mukaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE