Politiikka

Jussi Halla-aho äimistelee: ”Samoin hiuksiin voitaisiin hakea leikkausoikeutta, polkupyörään ajo-oikeutta ja puolisoon… noh, you know”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Helsingin Sanomat kertoi viikonloppuna isästä ja tyttärestä, jotka asuvat viranomaisten tietämättä siirtolamökissä, jossa asuminen on kielletty. Niissä saa yleensä yöpyä yleensä, mutta pysyvä asuminen kielletään kunnalta maan vuokranneen yhdistyksen säännöissä tai mökin kauppakirjassa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho olisi valmis jatkamaan normienpurkutalkoita. Halla-aho äimistelee, ettei ihminen saa tehdä omassa talossaan ja omalla tontillaan mitä huvittaa.

”Pitää anoa alamaisimmin lupia naapureilta, julkisivulautakunnalta ja ties keneltä. Kaikkein kipeintä on, että jopa sisätiloissa rakentamista rajoittaa jokin ”rakennusoikeus”. Tämä asia vaatisi laajamittaista norminpurkua”, hän kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Halla-aho kirjoittaa, että vastaavalla logiikalla kansalaisen pitäisi harrastuksen aloittamista suunnitellessaan jättää anomus ”harrastusoikeuden” saamisesta.

”Harrastusoikeutta myönnetään nyt kaksi tuntia viikossa, ei neljää, kuten hakemuksessanne anotte. Mitä siitäkin tulisi, jos ihmiset omalla ajallaan tekisivät mitä haluavat ja miten paljon haluavat? Samoin hiuksiin voitaisiin hakea leikkausoikeutta, polkupyörään ajo-oikeutta ja puolisoon… noh, you know.”

Halla-ahon mukaan tontin tai talon rajojen sisällä pitäisi voida tehdä mielensä mukaan niin kauan kuin se ei haittaa tai rajoita kenenkään muun olemista.

”Esteettistä haittaa” ei lasketa, koska sellaista rakennusprojektia ei olekaan, joka ei naapureiden mielestä pilaisi näkymiä ja laskisi heidän asuntojensa arvoa.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat