Politiikka

Jussi Halla-aho avautuu Teuvo Hakkaraisen ja valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen tapauksista: ”Pahoin pelkään…”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Virkarikoksesta tuomittu valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen palasi torstaina töihinsä. Samalla viikolla on kohistu perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen pöyristyttävästä käytöksestä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi tapauksia Facebook-sivuillaan. Hän pohdiskelee, kuinka viime päivinä on käyty paljon keskustelua yhteiskunnallisten instituutioiden arvovallasta ja uskottavuudesta sekä erilaisten ihmisten soveltuvuudesta tehtäviinsä.

”Pahoin pelkään, että tapaus Nissinen saa paljon vähemmän palstatilaa kuin eräs toinen tapaus, vaikka aihetta ehkä olisi enempään. Nissinen on tuomittu tahallisesta teosta, joka liittyy suoraan hänen asemaansa ja tehtäviinsä.”

Halla-aho muistuttaa myös, että Nissinen on valittu tehtäväänsä nimenomaan soveltuvuutensa nojalla eikä esimerkiksi vaalilla, kuten humalassa kansanedustajiin kiinni käynyt Hakkarainen.

”Jään odottelemaan pääkirjoituksia. Voi olla, että saan odottaa pitkään ja turhaan”, Halla-aho kirjoittaa.

Korkein oikeus (KKO) tuomitsi Nissisen tahallisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakkoon. Oikeuden mukaan Nissinen osallistui esteellisenä syyttäjälaitoksen koulutushankintoihin vuosina 2010–2015.

Puhemies Maria Lohela (sin.) antoi puolestaan Hakkaraiselle huomautuksen. Hakkarainen sai myös eduskuntaryhmältään vakavan varoituksen. Hän luopui itse puolueen toisen varapuheenjohtajan tehtävästä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat