Politiikka

Jussi Halla-aho parahtaa: Eikä olisi helpompaa lopettaa maahanmuuttokontrolli kokonaan?

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Helsingin Diakonissalaitoksen toimialajohtaja Marja Pentikäinen kirjoittaa Kauppalehdessä, että Suomi voi vielä hoitaa paperittomien tilanteen hallitusti. Hänen mukaansa ei ole kenenkään etu, että ihmiset katoavat maan alle.

”Ratkaisuna esitän, että Suomessa hoidetaan nopeasti paperittomille työlupaperusteiset oleskeluluvat. Näin pystymme vähentämään yhteiskunnassa monia muita kustannuksia ja ennen kaikkea ihmisten turhautumista, epätoivoa ja toimettomuutta. Paperittomille avautuu mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään ja he voivat ottaa vastuun omasta elämästään ja toimeentulostaan.”

”Tärkeänä perusteluna työlupiin on myös se, että Suomessa on monilla aloilla kasvava työvoimapula. Paperittomat voivat olla tässä tilanteessa Suomelle suorastaan käänteen tekevä voimavara”, Pentikäinen sanoo.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho jakaa kirjoitusta Facebook-sivuillaan.

”Herää kysymys, mihin koko kallista turvapaikkaprosessia tarvitaan, jos kaikille kielteisen päätöksen saaneille annetaan työperusteinen oleskelulupa. Eikö olisi helpompaa antaa suoraan kaikille maahan laittomasti tuleville työperusteinen oleskelulupa, ts. lopettaa maahanmuuttokontrolli kokonaan?”

Halla-aho jatkaa kysymyksiään.

”Voisiko joku kertoa, miksi kansainvälistä suojelua saaneet eivät työllisty lainkaan, vaikka heillä on jo oikeus työntekoon? Onko niin, että ainoastaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneilla on käänteentekevää osaamista, jota työmarkkinoilla kaivataan?”

Ps-johtajan mukaan perussuomalaisilla on selkeä linja.

”Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat on otettava säilöön, kunnes he poistuvat vapaaehtoisesti maasta tai heidät voidaan pakkokeinoin palauttaa kotimaahansa. Tätä mieltä on tutkitusti myös suurin osa Suomen kansasta.”

Perussuomalaiset teettivät viime syksyllä kyselyn, jonka mukaan lähes 60 % suomalaisista haluaisi, että käännytyspäätöksen saaneet turvapaikanhakijat pannaan heti säilöön odottamaan palautusta kotimaahansa tai lähtömaahan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat