Huvudnyheter

Jutta Urpilainen talade om värderingar i Helsingfors

Topi Lappalainen
Efter sitt tal i Kampen svarade Jutta Urpilainen på frågor av både reportrar och vanliga medborgare.

SDP:s presidentkandidat Jutta Urpilainen besökte valstugan på Narinken i Kampen i Helsingfors den 27 januari för att vädja till väljarna dagen före presidentvalets första omgång.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

Urpilainen påpekade i sitt tal att enligt opinionsmätningarna är det nästan en halv miljon finländare som inte ännu har bestämt sig vem de ska rösta på i den första omgången den 28 januari.

– Det är viktigt att göra valarbete och påminna finländarna om en hur fin rättighet vi alla har, sade Urpilainen om rösträtten. Alla är likställda eftersom var och en har en röst i presidentvalet.

– Presidentvalet är ett viktigt val eftersom man väljer en utrikespolitisk ledare för landet men också en värdeledare. Presidenten är en värdeledare vare sig hen ville det eller inte.

Urpilainen påminde om att presidenten är den enda personen i Finland som inte behöver ett utropstecken eftersom presidentens röst alltid hörs och presidentens åsikt alltid noteras.

– Jag upplever att det är viktigt att främja rättvisa, jämställdhet och jämlikhet i det finländska samhället, betonade Urpilainen och menade att ett Finland som är enhetligt är utåt sett starkt.

– Därför är det viktigt att vi tar ställning till de värderingar med vilka Finland förs framåt. Mitt motto är att ingen lämnas utanför, var och en duger sådan som hen är. Också för detta budskap söker vi förstås understöd imorgon i presidentvalet.

Urpilainen önskade valglädje åt alla.

Anita Hellman och Ilmari Nalbantoglu vid Jutta Urpilainens valstuga på Narinken i Helsingfors. (Foto: Topi Lappalainen)

Efter kandidatens tal talade ABL med Anita Hellman som är ordförande för det socialdemokratiska partidistriktet i Helsingfors.

– Det är riktigt bra stämning på slutrakan. Vi är nu här i Kampen och här är det väldigt bra schvung på gång. Människor stöder Jutta och har kommit hit för att se henne och många samtal har förts i samband med olika evenemang. Jutta har nog ett brett understöd här i Helsingfors, sade Hellman.

Efter Kampen var kandidaten på väg till Malm och sedan till Educa-mässan. Det avslutande evenemanget för dagen är en mångkulturell kväll.

– Våra kampanjteam kör hårt mot slutet och imorgon väntar vi med spänning, avslutade Hellman.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE