Politiikka

Jyväskylän demariopiskelijat: Jesse Jääskeläinen Sonkin puheenjohtajaksi

 

Jyväskylän Demariopiskelijat esittää muuramelaista Jesse Jääskeläistä Sosialidemokraattisen opiskelijaliiton Sonkin puheenjohtajaksi. Jääskeläinen toimii tällä hetkellä Eurooppanuoret ry:n puheenjohtajana. 24-­vuotias Jääskeläinen opiskelee valtio-­oppia Helsingin yliopistossa ja puheviestintää Jyväskylän yliopistossa.
Jääskeläinen haluaa lähteä kehittämään Sonkista maan johtavaa ja kiinnostavinta poliittista opiskelijaliikettä. Hänen mukaansa Sonkin viestiä kirkastettava ja opiskelija­ ja tiedepolitiikka on asetettava järjestön poliittiseen keskiöön.
– Suomalainen korkeakoulutus on kovien ristipaineiden ja leikkausten alla. Nyt jos koskaan on tilausta sosialidemokraattiselle vaihtoehdolle. Tarvitsemme ennakkoluulottomia avauksia ja visioita vastineeksi oikeiston ehdottomalle leikkausmantralle, Jääskeläinen sanoo.
– Koulutusta ei voida rakentaa innovaatioiden ja vastaavien verbaalisten kikkailujen varaan. On puhuttava suoraan ja konkreettisesti opiskelijan arjesta, toimeentulosta, tasa­arvoisista mahdollisuuksista, opintojen mutkattomasta edistämisestä sekä vapaudesta tutkia ja oivaltaa, Jääskeläinen jatkaa.
Edustajistovaalimenestyksen Jääskeläinen nostaa yhdeksi Sonkin tärkeimmistä tavoitteista.
– Tähän projektiin on saatava mukaan järjestön kaikki jäsenet niin paikalliselta kuin valtakunnalliselta tasolta. Osastotoimijoille on annettava kaikki mahdollinen tuki, neuvot ja osaaminen. Tämän kehityksen eteen olen valmis tekemään hartiavoimin työtä.
Sonkin liittokokous pidetään 13.-14.11. Helsingissä. Kaudella 2014-2016 liittoa on johtanut jyväskyläläinen Hanna Huumonen, joka siirtyi lokakuun alussa europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren avustajaksi.

 

Eetu Kinnunen, Jyväskylä

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat