Politiikka

”Kääri hihat, Häkkänen!” – sd-kansanedustaja: 300 000 kiinteistön omistajatiedoissa on pahoja puutteita

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

SDP:n kansanedustaja, eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Suna Kymäläinen kehottaa tuoretta oikeusministeriä Antti Häkkästä (kok.) (kuvassa) käärimään hihat. Hän on huolissaan Suomen turvallisuudesta kiinteän omaisuuden siirroissa.

– Kiinteistötietojärjestelmässä on 300 000 kiinteistöä, joiden omistajatiedoissa ei ole henkilö- tai y-tunnusta, Kymäläinen muistutti budjetin lähetekeskustelussa tiistaina.

Hän epäili, että tämän tiedon luulisi kiinnostavan jo verottajaakin.

– Kuntia on järkevää kuulla työryhmässä kiireesti, jotta nämä aukot saadaan tukittua. Ainakin Tohmajärveltä ja Ruokolahdelta löytyy veronmaksajien kannalta ikäviä esimerkkejä siitä, miten käy, kun tietoja ei ole, eikä omistajaa tavoiteta.

Kymäläisen mielestä on tärkeää, että hallitus toimii ohjelmansa mukaisesti ja antaa esityksensä viimeistään ensi keväänä, jolloin lait ehtivät eduskunnan käsittelyyn ja voimaan jo vuoden 2019 alusta.

– Hallituksen tulee toimia myös aktiivisesti EU:n neljännen rahanpesudirektiivin valmistelussa. Siinä määrätään niin sanotusta edunsaajarekisteristä, johon yritykset ovat velvolliset merkitsemään henkilöt, joiden omistus yrityksessä on yli 25 prosenttia, Kymäläinen muistutti.

Edunsaajarekisterin on määrä aloittaa toimintansa 2018–2019.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat