Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Kaikki oppositiopuolueet ovat lähdössä mukaan SDP:n ehdottamaan mahdolliseen välikysymykseen – ”Sote-uudistuksen markkinamalli ei ratkaise ongelmia”

Istock

Kaikki oppositiopuolueet ovat lähdössä mukaan SDP:n ehdottamaan mahdolliseen välikysymykseen vanhustenhoidosta. Asiasta kertovat STT:lle eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Taustalla ovat hoiva- ja terveysalan yhtiö Esperi Caressa ilmenneet ongelmat.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Iso kysymys on, että olemme huolissamme vanhustenhoidon tilasta Suomessa. Tarkemmin välikysymyksen sisällöstä keskustellaan oppositiopuolueiden kesken huomenna, sanoi eduskunnassa SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi aiemmin tänään kutsuneensa oppositioryhmät koolle keskiviikkona kello 11.
Marin katsoo, että välikysymys voi olla tarpeen ulottaa koskemaan vanhustenpalvelujen lisäksi myös hallituksen sote-uudistusta.

– Hallituksen sote-uudistuksen markkinamalli ei ratkaise ongelmia. Itse näen riskien päinvastoin vain kasvavan.

Marinin mukaan ongelmat eivät rajaudu pelkästään vanhusten hoivaan. Tarpeen on keskustella välikysymyksen ulottamisesta vammaispalveluihin.

– Tiedämme, että vammaisten palveluissa kilpailutukset ovat johtaneet kohtuuttomiin tilanteisiin. Oppositio tulee varmasti keskustelemaan siitä, onko välikysymystä tarpeen laajentaa vanhusten hoivasta laajemminkin ihmisten hoivaan, Marin sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE