Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansallisen lapsistrategian pilotti osallistaa lapset Lanzaroten sopimuksen toimeenpanon valmisteluun

iStock

Lanzaroten sopimuksen toimeenpanosuunnitelmaa valmistellaan parhaillaan vuosille 2022-2025. Tavoitteena on varmistaa, että Suomessa toimitaan sopimuksen velvoittamalla tavalla lasten suojelemiseksi seksuaalista riistoa ja seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Toimeenpanotyössä vahvistetaan lapsen oikeuksien toteutumista ja edistetään lasten ja nuorten turvallisuutta, yhdenvertaisuutta ja osallisuutta, sosiaali- ja terveysministeriö kertoo tiedotteessaan. Kansallisen lapsistrategian ja sopimuksen toimeenpanoa valmistelevan työryhmän tuella toteutetaan osallisuuspilotti lasten ja nuorten osallisuuden vahvistamiseksi.

– Lapsistrategian tavoitteena on edistää ja vahvistaa lapsen oikeutta osallisuuteen. Strategian tavoitteena on, että lasten osallisuus, oikeus tulla kuulluksi ja tiedonsaanti huomioidaan paremmin. Tämä pilotti on mahdollisuus saada lasten ja nuorten näkemyksiä Lanzaroten sopimuksen toimeenpanon valmistelussa, toteaa kansallisen lapsistrategian pääsihteeri Johanna Laisaari tiedotteessa.

Pilotissa on tarkoitus kuulla lapsia ja nuoria Lanzaroten sopimuksen toimeenpanosuunnitelmasta. Osallisuuspilotti toteutetaan kevään 2022 aikana. Lapsia ja nuoria kuullaan sähköisesti ja työpajoissa. Pilotista vastaava työryhmä suunnittelee ja toteuttaa nuorten kuulemiset ja raportoi niistä saadut tulokset Lanzaroten sopimuksen toimeenpanon valmistelua tekevälle työryhmälle, joka huomioi ne lopullisessa toimeenpanosuunnitelmassa.

Lanzaroten sopimuksen toimeenpanosuunnitelman luonnos on parhaillaan lausunnolla. Lausuntoaika päättyy 21.1.2022.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE