Politiikka

Kansanedustaja innoissaan pilottihankkeesta: ”Olennaista on, että nuoret eivät jää pyörimään erilaisiin palveluihin kuin pyöröoviin”

Ella Kaverma
Pilvi Torsti.
Ella Kaverma
Pilvi Torsti.
Ella Kaverma
Pilvi Torsti.

Kansanedustaja Pilvi Torsti (sd.) katsoo Helsingin Nuorisotakuutalon olevan osoitus siitä, mitä Nuorisotakuun voi parhaimmillaan olla: useiden toimijoiden kesken kehitetään työtapa, jonka nuoret ottavat omakseen ja joka tuottaa tuloksia. Kehittäjiltä tämä on vaatinut sitoutumista ja sitkeyttä puskea läpi uusi toimintamalli.

–  2011 työministeri Lauri Ihalaisella oli unelma. Hän laittoi kaiken osaamisensa siihen, että Suomeen lähdettiin rakentamaan Nuorisotakuuta. Tavoitteeksi asetettiin, että kukaan nuori ei jäisi syrjään.

Torsti puhui maanantaina 26.2. Helsingin Nuorisotakuutalon avajaisissa. Nuorisotakuutalo on toiminut Helsingissä vuoden alusta lähtien. Myllypuroon kohtaamispaikka rakennetaan yhdessä nuorten kanssa ja sieltä saa tarvittaessa tukea arjen ongelmiin sekä ohjausta oikeiden palvelujen pariin. Myllypurosta on Metropolian kampuksen myötä tulossa yhä enemmän nuorten kaupunginosa.

Tavoitteena pitää aina olla konkreettinen askel.

Talon yhtenä keskeisenä ulottuvuutena on antaa nuorille tukea kohti koulutusta ja työtä, jotka ovat nuorten unelmia. Tätä toteutetaan muun muassa niin sanotulla Valo-Valmennus -menetelmällä, joka on valtakunnalliseksi levinnyt tapa suorittaa ammatillinen koulutus tai tutkinnonosia epämuodollisissa oppimisympäristöissä.

 – Olennaista on, että nuoret eivät jää pyörimään erilaisiin palveluihin kuin pyöröoviin. Tavoitteena pitää aina olla konkreettinen askel, jonka nimi on koulutus tai työ.

– On myös hienoa, että rohjetaan ottaa mallia start-up-maailmasta: ensin kehitetään, sitten tehdään pilotti ja sen pohjalta aloitetaan skaalaamiseen eli hyvän idean monistamiseen tähtäävä työ.

Nuorisotakuutalo –konseptin pilotointia pääkaupunkiseudulla rahoittaa OKM.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat