Politiikka

Kansanedustaja kertoo kipeästä viestistä – ”En ole saanut mistään rahaa vuoteen. Olen nyt aika loppu. Turta. En jaksa enempää, itkettää.”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen on julkaissut Facebook-sivuillaan kysymyksen, jonka hän olisi halunnut esittää eduskunnan syysistuntokauden avauksessa torstaina, mutta ei saanut puheenvuoroa.

Taavitsainen alustaa huomauttamalla, että tulottomien määrä Suomessa on kasvanut.

”Olisin kysynyt seuraavaa: Arvoisa puhemies,
Luen teille otteen erään ihmisen viestistä: ”En ole saanut mistään rahaa vuoteen. Olen nyt aika loppu. Turta. En jaksa enempää, itkettää. Kyllähän mieheni jelppaa, mutta ymmärrät varmaan miten stressaavaa on kun toisella ei ole tuloja, koska en ole työkuntoinen. Mitenhän miä vielä täältä nousen? Valitan kyllä toistamiseen Kelan hylkäävästä sairauspäivärahan päätöksestä, mutta sehän kestää. Tuntuu todella pahalta, olen tehnyt töitä 38 vuotta ja näin kohdellaan kun sairastuin.”

Arvoisa ministeri,
Miten voi olla mahdollista, että ihminen jätetään suomessa rahattomaksi? En kerta kaikkiaan voi käsittää Kelan toimintaa, että se ei myönnä sairauspäivärahaa, vaikka henkilön työterveyslääkäri tai sairaalan ylilääkäri on hänet sairauslomalle määrännyt. Kela ei ole edes huolehtinut toimeentulotukea näille ihmisille. Ihmiset vain jätetään vaille rahaa jonottamaan leipäjonoon ja seurakunnan avun varaan

Taavitsainen sanoo kysymyksensä lopuksi, että Kelan kieltäytyminen sairauspäivärahan maksamisesta on väärin.

”Arvoisa ministeri, aiotteko muuttaa tämän epäoikeudenmukaisen Kelan käytännön?”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat