Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja muistuttaa: Hoivavelka olisi vielä suurempi ilman järjestöjen roolia

Jukka-Pekka Flander
Merja Mäkisalo-Ropponen.

– Koronaepidemian ja sen vuoksi käyttöönotettujen rajoitustoimien myötä yhteiskuntaan on syntynyt paljon hoivavelkaa, jonka maksamiseen tulisi löytää nyt resursseja. Jos sitä ei hoideta, kustannukset kasvavat entisestään, sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd) tiedotteessaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kansanedustajan mukaan velka olisi vielä suurempi, elleivät kolmas sektori ja järjestöt olisivat ottaneet niin nopeasti vahvaa roolia tilanteessa.

– Olen läheltä seurannut useiden eri yhdistysten toimintaa ja haluan näin julkisesti kiittää koko järjestökenttää siitä arvokkaasta työstä mitä epidemian aikana on tehty. Monissa yhdistyksissä esimerkiksi käynnistyi nopeasti netin kautta, puhelimitse ja jopa kirjeiden kirjoittamisen muodossa apua tarvitsevien tukitoiminta, Mäkisalo-Ropponen kiittää.

Järjestöt olivat eri puolilla Suomea toteuttamassa myös ruokakuljetusten järjestämistä ja muuta apua.

Hallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus etenee koronauutisoinnin varjossa ja Mäkisalo-Ropponen toteaa, että sen tavoitteiden toteutuminen edellyttää myös järjestöjen aktiivisen roolin tunnistamista ja sidoksen vahvistamista.

– Toivottavasti järjestöjen ja kolmannen sektorin arvokasta työtä jatkossakin tuetaan myös taloudellisesti. Ilman järjestöjä sote-uudistuskaan ei voi onnistua, Mäkisalo-Ropponen muistuttaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE