Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja moukaroi Tuomas Pöystiä: Kaikkien kannalta parasta, että laitat eropaperit sisään – ”Ei muuta ja mukavaa lauantaita”

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Maan ylimpiin laillisuusvalvojiin lukeutuva oikeuskansleri Tuomas Pöysti ei aio vastaisuudessa osallistua hallituksen valmisteleviin neuvotteluihin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

STT kysyi Pöystiltä hänen roolistaan liikkumisrajoituksia koskevan lakiesityksen valmistelussa. Perjantaina tiedotusvälineissä nostettiin esille Pöystin sähköpostit, joissa hänen tulkittiin neuvoneen pääministeriä lakitekstin kirjoittamisessa ja esityksen viestinnässä.

Pöystin mukaan suurempi ja näkyvä etäisyys valvottaviin saattaisi hyvinkin olla perusteltua laillisuusvalvonnan uskottavuuden kannalta.

–  Oikeuskansleri on perinteisesti antanut nopeasti korjaustarpeita osoittavaa palautetta valtioneuvoston yleisistunnon lähestyessä. On syytä harkita muotoja, millä se annetaan. Sähköpostit ovat nopea tapa kommunikoida, mutta vaarana ovat tulkintavirheet ja liiallisen läheisyyden tunne.

Keskustan kansanedustajalle Mikko Kärnälle tämä ei riitä.

”Kyllähän se olisi Tuomas Pöysti kaikkien kannalta parasta, että laitat eropaperit sisään. Jos et laita, niin potkut sinulle pitäisi antaa. Sinulla ei ilmeisesti ole mitään käsitystä siitä, missä tehtävässä toimit. Ei muuta ja mukavaa lauantaita”, Kärnä kirjoittaa Twitterissä.

Pöysti kertoo osallistuneensa valmistelun aikana pyynnöstä hallituspuolueiden johtajien yhteiseen neuvotteluun. Hän kertoo nyt linjanneensa, ettei osallistu sellaisiin neuvotteluihin, joissa ei käsitellä lakiluonnosten lopulliseksi tarkoitettua päätöspohjaa.

Juttuun lisätty kuvakaappaus Mikko Kärnän twiitistä, joka on sittemmin poistettu.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE